paszteciki z kapustą i mielonym mięsem w piekarniku

zwiewne ciasto drożdżowe na mleku! Udany przepis na przygotowanie pachnących obfitych ciast z soczystą kapustą i pożywnym mięsem, które mile zaskoczą ich wspaniałym smakiem i na pewno spodoba się wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 6 g
tłuszcze 31 % 12 g
węglowodany 54 % 21 g
217 kcal
IG: 14 / 0 / 86

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do gotowania pysznych ciast w piekarniku.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej dwieście mililitrów ciepłego mleka i sto gramów ciepłej przegotowanej wody do odpowiedniego pojemnika.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej dwie łyżki cukru do pojemnika.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Włóż dwadzieścia pięć gramów świeżych prasowanych drożdży do pojemnika.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj jedną pełną łyżkę mąki do całkowitego pojemnika.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w pojemniku, a następnie odstaw na dziesięć minut, aby aktywować drożdże.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozbij jedno jajko kurze do obszernej miski.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wlej pół łyżeczki soli do miski.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Mieszając wlej pięćdziesiąt mililitrów oleju roślinnego do miski.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wlej wyrośnięte ciasto do miski z mieszanką jajeczną i wymieszaj.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Przesiać pięćset gramów mąki do miski z płynną bazą.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Dodaj dziesięć gramów proszku do pieczenia do miski.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Dobrze wymieszaj trzepaczką wszystkie składniki w misce.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Kontynuuj wyrabianie ciasta w misce rękami.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Rozłóż ciasto na posypanym mąką stole i dobrze ugniataj.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Ciasto doprawiamy jedną łyżką oleju roślinnego i ponownie dokładnie zagniatamy.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Po zebraniu ciasta w bryłę wyjmujemy je do miski i przykrywamy ręcznikiem, wkładamy do ciepłego miejsca na godzinę.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Kładziemy patelnię na kuchence i wlewamy do niej trzy łyżki oleju roślinnego, po czym wkładamy do niej trzysta pięćdziesiąt gramów domowego mieszanego mięsa mielonego i smażymy na wysokiej temperaturze pieca.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Drobno posiekaj jedną główkę cebuli.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Rozłóż posiekaną cebulę na patelni do mięsa mielonego, a następnie smaż mieszając.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Zetrzyj jedną marchewkę na grubej tarce.

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Rozłóż startą marchewkę na patelni.

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    Mieszając nadal smażymy wszystkie składniki na patelni.

  24. Krok 24:

    Krok 24.

    Drobno posiekaj pięćset gramów białej kapusty.

  25. Krok 25:

    Krok 25.

    Włóż kapustę na patelnię i wymieszaj wszystkie składniki, smaż.

  26. Krok 26:

    Krok 26.

    Dodaj sól do smaku na patelnię i wymieszaj wszystkie składniki.

  27. Krok 27:

    Krok 27.

    Zamknij patelnię pokrywką i przełączając piec na niższą temperaturę, kontynuuj gotowanie nadzienia przez piętnaście minut.

  28. Krok 28:

    Krok 28.

    Dodaj chmiel suneli, kolendrę, mieszankę czarnej i czerwonej papryki na patelnię do smaku i wymieszaj, a następnie zamknij patelnię pokrywką i wyłącz piec.

  29. Krok 29:

    Krok 29.

    Po upływie czasu smarujemy stół niewielką ilością oleju roślinnego i rozprowadzamy ciasto, które następnie ponownie dobrze zagniatamy.

  30. Krok 30:

    Krok 30.

    Ciasto dzielimy na identyczne kawałki, a następnie robimy z nich bułki, które następnie kładziemy na stole i przykrywamy ręcznikiem na piętnaście minut.

  31. Krok 31:

    Krok 31.

    Po upływie czasu smarujemy ręce olejem roślinnym i ugniatamy każdą bułkę do ciasta o wymaganym rozmiarze.

  32. Krok 32:

    Krok 32.

    Rozłóż wymaganą ilość nadzienia na ciastach.

  33. Krok 33:

    Krok 33.

    Przyklej krawędzie każdego ciasta i uformuj ciasto.

  34. Krok 34:

    Krok 34.

    Rozłóż uformowane placki na blasze do pieczenia, a następnie przykryj ręcznikiem i odstaw na piętnaście do dwudziestu minut.

  35. Krok 35:

    Krok 35.

    Po upływie czasu smarujemy placki ubitym jajkiem kurzym i wkładamy blachę do pieczenia do piekarnika rozgrzanego do stu siedemdziesięciu pięciu stopni.

  36. Krok 36:

    Krok 36.

    Po dwudziestu pięciu do trzydziestu minutach wyjmujemy blachę do pieczenia z ciastami z piekarnika i smarujemy je masłem na wierzchu.

  37. Krok 37:

    Krok 37.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

paszteciki w piekarniku z kapustą i mięsem. Cóż, bardzo prosty przepis na niesłodzone wypieki na herbatę z mlekiem! Obfite, bardzo smaczne zwiewne paszteciki mięsne z kapustą pieczone w piekarniku! Te wypieki są zawsze spożywane bardzo szybko, więc należy je natychmiast ugotować w dużych ilościach. Polecam dziś gotować różowe, pachnące ciasta w piekarniku z soczystą kapustą i pożywnym mięsem. Delikatne drożdżowe, puszyste ciasto, takie jak puch, ugniatane w mleku i wodzie, zostało wymyślone, aby zrobić idealne ciasta. Pamiętaj, aby zafundować sobie te pyszne paszteciki, których przepis powstał z ciasta drożdżowego. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal / 100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal / 100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal / 100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal / 100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g
  • Świeże drożdże - 109   kcal/100g

Podobne przepisy