szaszłyki w słoiku w puree cebulowym

bardzo smaczny przepis na kebab w wygodnym pojemniku na piknik! W tej formie mięso jest przechowywane w lodówce przez dwa dni. Wygodnie jest zabrać taki słoik na piknik poza miasto. Jeśli Kebab musi być natychmiast smażony, słoik należy pozostawić w temperaturze pokojowej, podczas gdy węgle się wypalają. Puree cebulowe impregnuje mięso na wskroś i całkowicie pachnie jego aromatem, a nie tylko tam, gdzie zetknął się ze zwykłymi krążkami cebuli.
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 11 g
tłuszcze 67 % 26 g
węglowodany 5 % 2 g
289 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

marynata:
1. Posiekaj cebulę blenderem na puree lub przepuść przez maszynę do mięsa.
2. Dodaj sól do puree cebulowego i mieszaj, aż będzie gładka.
mięso:
3. Pokrój mięso na małe kawałki, na około dwa kęsy.
4. Dobrze wymieszaj mięso rękami z marynatą.
Bank:
5. Szczelnie zapakuj mięso do trzylitrowego słoika z pokrywką.
6. Możesz natychmiast smażyć kebaby lub możesz po 2 dniach.
Kebab:
7. Kawałki mięsa mocno nawlecz na szaszłyki i smaż na węglach, aż będą miękkie, około 15 minut.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Szyjka wieprzowa - 343   kcal/100g

Podobne przepisy