szaszłyki w słoiku w puree cebulowym
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
marynata:
1. Posiekaj cebulę blenderem na puree lub przepuść przez maszynę do mięsa.
2. Dodaj sól do puree cebulowego i mieszaj, aż będzie gładka.
mięso:
3. Pokrój mięso na małe kawałki, na około dwa kęsy.
4. Dobrze wymieszaj mięso rękami z marynatą.
Bank:
5. Szczelnie zapakuj mięso do trzylitrowego słoika z pokrywką.
6. Możesz natychmiast smażyć kebaby lub możesz po 2 dniach.
Kebab:
7. Kawałki mięsa mocno nawlecz na szaszłyki i smaż na węglach, aż będą miękkie, około 15 minut.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Szyjka wieprzowa - 343 kcal/100g