skład / składniki
metoda gotowania
minóg to dość niezwykłe jedzenie, które słusznie uważa się za przysmak. Jej smaku nie da się porównać z niczym, jest bardzo delikatny. Plus w cięciu Minoga-nie ma kości, a wewnątrz jest tylko jedna cięciwa, którą należy usunąć. Minóg nie ma łusek do czyszczenia. W tym celu jest pokryty śluzem, który należy całkowicie usunąć. Nie jest to tak łatwe, jak się wydaje na pierwszy rzut oka. Ponieważ jest bardzo śliski, stara się wyślizgnąć z rąk. Dzięki próbom i błędom znaleziono skuteczne metody czyszczenia. Tak więc pierwsza metoda: nakłuwamy Minoga widelcem w pobliżu głowy i usuwamy śluz twardą myjką-skrobakiem. Druga metoda: umieść Minoga w zlewie i włącz gorącą wodę. Po 2-3 minutach śluz dobrze schodzi. Ostatnia, trzecia metoda: wlej sól na cięcie suchej tkanki, przeprowadź przez nią Minoga. Sól pełni rolę "peelingu", bardzo skutecznie usuwa śluz. Cóż, właściwie wszystko, co musisz wiedzieć o cięciu i czyszczeniu tak niezwykłego jedzenia.
1. Przede wszystkim usuwamy śluz z Minoga za pomocą dowolnej wygodnej metody opisanej powyżej.
2. Odcinamy głowy. Tutaj jest więcej szczegółów: możesz odciąć tylko głowę, a skrzela wyciąć osobno nożyczkami kuchennymi. Lub odetnij głowę wraz ze skrzelami, które kończą się ostatnią siódmą dziurą.
3. Parujemy brzuch, usuwamy strunę jelitową. Dokładnie umyj każdego Minoga wewnątrz i na zewnątrz pod bieżącą wodą.
4. Wlej olej roślinny na patelnię. Wysyłamy patelnię do ognia. Cóż, teraz pocieramy Minoga solą, a następnie panierujemy w mące.
5. Włóż do rozgrzanego oleju, smaż z obu stron, aż powstanie apetyczna rumiana skorupa.
podawaj na stole z dowolnym dodatkiem. Bardzo smaczne z puree ziemniaczanym.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Minóg - 166 kcal/100g