duszona kapusta z jagnięciną

Jak dusić kapustę z mięsem, prosty, pyszny przepis! Kapusta biała to warzywo bogate w węglowodany, witaminy, białko i błonnik. Mięso-każde jest wyjątkowe na swój sposób. Nie zaszkodzi trochę wytrawnego lub półsłodkiego czerwonego wina
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 5 g
tłuszcze 36 % 5 g
węglowodany 29 % 4 g
81 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Umyj i obierz warzywa na danie.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój mięso, ale nie drobno, aby zachować smak.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Połóż jagnięcinę na patelni z rozgrzanym olejem roślinnym, smaż mięso na złoty kolor.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zalej pomidora wrzącą wodą, usuń skórkę i pokrój w kostkę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój główkę cebuli.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj cebulę do lekko smażonego mięsa.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrój marchewki i dodaj je do mięsa, gotuj do miękkości.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj szklankę wody, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 35 minut.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Posiekaj drobno kapustę.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Posiekaj czosnek, zioła i pikle.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Dodaj pomidory i ogórki do gulaszu.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Zagotuj dodane warzywa, natychmiast wlej kapustę i wlej szklankę solanki. Dusić przez 30 minut z zamkniętą pokrywką w niskiej temperaturze.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Zasypiamy czosnek, koperek, sól, pieprz. Mieszaj, pozwól parzyć przez 7 minut przy wyłączonym piecu.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Bardzo apetyczna i aromatyczna duszona kapusta z jagnięciną jest gotowa. Smacznego!

co możesz zrobić na obiad z kapustą i mięsem! Uważnie oglądamy mój przepis wideo krok po kroku https://youtu.be/UR8g7FVOTlc

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jagnięcina chuda - 169   kcal/100g
  • Baranina tłusta - 225   kcal/100g
  • Baranina-mostek - 533   kcal/100g
  • Jagnięcina-szynka - 232   kcal/100g
  • Kotlet jagnięcy z kością - 380   kcal/100g
  • Baranina - łopatka - 284   kcal/100g
  • Baranina-część grzbietowa - 459   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal / 100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 11   kcal / 100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy