skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Umyj i obierz warzywa na danie.
Krok 2:
Pokrój mięso, ale nie drobno, aby zachować smak.
Krok 3:
Połóż jagnięcinę na patelni z rozgrzanym olejem roślinnym, smaż mięso na złoty kolor.
Krok 4:
Zalej pomidora wrzącą wodą, usuń skórkę i pokrój w kostkę.
Krok 5:
Pokrój główkę cebuli.
Krok 6:
Dodaj cebulę do lekko smażonego mięsa.
Krok 7:
Pokrój marchewki i dodaj je do mięsa, gotuj do miękkości.
Krok 8:
Dodaj szklankę wody, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 35 minut.
Krok 9:
Posiekaj drobno kapustę.
Krok 10:
Posiekaj czosnek, zioła i pikle.
Krok 11:
Dodaj pomidory i ogórki do gulaszu.
Krok 12:
Zagotuj dodane warzywa, natychmiast wlej kapustę i wlej szklankę solanki. Dusić przez 30 minut z zamkniętą pokrywką w niskiej temperaturze.
Krok 13:
Zasypiamy czosnek, koperek, sól, pieprz. Mieszaj, pozwól parzyć przez 7 minut przy wyłączonym piecu.
Krok 14:
Bardzo apetyczna i aromatyczna duszona kapusta z jagnięciną jest gotowa. Smacznego!
co możesz zrobić na obiad z kapustą i mięsem! Uważnie oglądamy mój przepis wideo krok po kroku https://youtu.be/UR8g7FVOTlc
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal / 100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 11 kcal / 100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g