leniwa Chata klasztorna z cienkich naleśników bez mąki
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ciasto: włóż wszystkie produkty do ciasta do miski.
Krok 2:
Wszystko wymieszaj i ubij mikserem przez pół minuty.
Krok 3:
Ciasto jest płynne.
Krok 4:
Naleśniki: nasmaruj patelnię o średnicy 18 cm. Wlać trochę ciasta. Rozprowadź równomiernie. Za każdym razem, zanim usmażysz kolejny naleśnik, musisz wymieszać ciasto, ponieważ skrobia osiada. Z tej ilości ciasta uzyskuje się 12 sztuk naleśników.
Krok 5:
Smażyć z jednej strony, aż się zrumieni.
Krok 6:
Następnie po drugiej stronie.
Krok 7:
Ciasto: ułóż rząd wiśni na krawędzi naleśnika, posyp lekko cukrem pudrem.
Krok 8:
Zwinąć naleśnik słomką.
Krok 9:
Więc Zwiń wszystkie naleśniki.
Krok 10:
Ułóż naleśniki ze zjeżdżalnią na dużym naczyniu. Skrop kwaśną śmietaną. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal / 100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Wiśnia kwaśna - 52 kcal/100g
- Wiśnia słodka - 64 kcal/100g
- Wiśnia suszona - 292 kcal/100g
- Wiśnia konserwowa - 61 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal / 100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Skrobia ziemniaczana - 300 kcal/100g