skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój mięso na kotlety. Rozmiar wybrać. I doprawmy je teraz ulubionymi przyprawami i papryką. Możesz bezpiecznie posolić do smaku.
Krok 2:
A teraz - do drugiej kluczowej postaci tej akcji, ciasta. Uczyniłem go niezwykłym, to znaczy z kilku elementów. Więc na początek wbiłem jajko, dodałem do niego trochę musztardy Dijon.
Krok 3:
Po dokładnym wymieszaniu wszystkiego wrzuciłem kawałki mięsa do tej mieszanki, a następnie wysłałem je do folii spożywczej. W końcu musimy ostrożnie pokonać mięso i w takim stopniu, w jakim chcesz. Wyobraź sobie, jak dobrze odżywione jest mięso całym tym pięknem.
Krok 4:
A oto kolejny element mojego wielowarstwowego koca o nazwie klyar. To ziemniaki. Oczyść czystą bulwę, umyj i zetrzyj na grubej tarce.
Krok 5:
Pozwól wilgoci spłynąć, przeznaczymy na to dosłownie 3-4 minuty. Przykryj kawałki mięsa ziemniakami.
Krok 6:
A potem, umieszczając patelnię z olejem na gazie, szybko wyrzucamy całe to piękno w dużej panierce. Można to zrobić nawet kilka razy.
Krok 7:
Jeśli olej się rozgrzeje, szybko wyślemy do niego nasze kotlety. Lepiej zrobić to rękami, aby ta oryginalna panierka nie spadła. Smażyć na średnim ogniu, ponieważ kotlety wieprzowe w cieście są dobrze ugotowane na patelni.
i więcej porad
mięso należy przyjmować tylko świeże. Jeśli po zamrożeniu, pozwól mu rozmrozić jak najwięcej i spuścić nadmiar wilgoci.
Grubość kotletów zależy od ciebie. Ale musimy pamiętać, że nie można ich uczynić ani cienkimi (pękną i na pewno będą suche), ani zbyt grubymi (trudno będzie je usmażyć w takiej skorupie). Idealna grubość po uderzeniu wynosi około 0,5 cm.
jeśli chodzi o moje ciasto warstwowe, sekwencja może być inna. Na przykład po zwinięciu mięsa w sól i przyprawy można je pokonać, a następnie wyrzucić w panierce, w jajku z musztardą i – ponownie w panierce. Wszystko zależy od twojego pragnienia.
ilość składników można również zmieniać, fantazjując na dużą skalę.
jeśli ta metoda przygotowania ciasta wydaje ci się trudna, wymieszaj jajka, musztardę, pozostałe składniki (sól, przyprawy) i panierkę, a następnie wrzuć do niej mięso i będziesz szczęśliwy!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal / 100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Musztarda Dijon - 143 kcal / 100g