kotlety wieprzowe w cieście ziemniaczanym na patelni

soczyste z chrupiącą skórką-nie gotowałeś tak soczystych. Rzeczywiście, oprócz prostoty i niewielkiej ilości czasu, będziesz zadowolony z tego luksusowego smaku i jakości kotleta wieprzowego. Otrzymasz soczyste i pyszne mięso, które będzie odpowiednie zarówno w dni powszednie, jak iw święta. Takie kotlety pomogą w domu, w pracy, w podróży i na łonie natury. Jeśli nie weźmiesz pikantnego, przepis nadaje się również na stół dla dzieci. Podajemy z warzywami i dowolnym dodatkiem.
wellaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 10 g
tłuszcze 46 % 16 g
węglowodany 26 % 9 g
214 kcal
IG: 78 / 0 / 22

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój mięso na kotlety. Rozmiar wybrać. I doprawmy je teraz ulubionymi przyprawami i papryką. Możesz bezpiecznie posolić do smaku.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    A teraz - do drugiej kluczowej postaci tej akcji, ciasta. Uczyniłem go niezwykłym, to znaczy z kilku elementów. Więc na początek wbiłem jajko, dodałem do niego trochę musztardy Dijon.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Po dokładnym wymieszaniu wszystkiego wrzuciłem kawałki mięsa do tej mieszanki, a następnie wysłałem je do folii spożywczej. W końcu musimy ostrożnie pokonać mięso i w takim stopniu, w jakim chcesz. Wyobraź sobie, jak dobrze odżywione jest mięso całym tym pięknem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    A oto kolejny element mojego wielowarstwowego koca o nazwie klyar. To ziemniaki. Oczyść czystą bulwę, umyj i zetrzyj na grubej tarce.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pozwól wilgoci spłynąć, przeznaczymy na to dosłownie 3-4 minuty. Przykryj kawałki mięsa ziemniakami.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    A potem, umieszczając patelnię z olejem na gazie, szybko wyrzucamy całe to piękno w dużej panierce. Można to zrobić nawet kilka razy.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Jeśli olej się rozgrzeje, szybko wyślemy do niego nasze kotlety. Lepiej zrobić to rękami, aby ta oryginalna panierka nie spadła. Smażyć na średnim ogniu, ponieważ kotlety wieprzowe w cieście są dobrze ugotowane na patelni.

i więcej porad

mięso należy przyjmować tylko świeże. Jeśli po zamrożeniu, pozwól mu rozmrozić jak najwięcej i spuścić nadmiar wilgoci.

Grubość kotletów zależy od ciebie. Ale musimy pamiętać, że nie można ich uczynić ani cienkimi (pękną i na pewno będą suche), ani zbyt grubymi (trudno będzie je usmażyć w takiej skorupie). Idealna grubość po uderzeniu wynosi około 0,5 cm.

jeśli chodzi o moje ciasto warstwowe, sekwencja może być inna. Na przykład po zwinięciu mięsa w sól i przyprawy można je pokonać, a następnie wyrzucić w panierce, w jajku z musztardą i – ponownie w panierce. Wszystko zależy od twojego pragnienia.

ilość składników można również zmieniać, fantazjując na dużą skalę.

jeśli ta metoda przygotowania ciasta wydaje ci się trudna, wymieszaj jajka, musztardę, pozostałe składniki (sól, przyprawy) i panierkę, a następnie wrzuć do niej mięso i będziesz szczęśliwy!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal / 100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g
  • Musztarda Dijon - 143   kcal / 100g

Podobne przepisy