chrupiący omlet ziemniaczany
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
1. Obierz ziemniaki, zetrzyj na grubej tarce.
2. Dodaj jajko, sól, pieprz, wymieszaj.
3. Rozpuść masło na patelni.
4. Rozłóż masę ziemniaczano-jajeczną, spłaszcz.
5. Smażyć na złoty kolor z jednej strony.
6. Delikatnie odwróć i usmaż z drugiej strony.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g

