hash z peklowanej wołowiny

chcesz czegoś nowego, smacznego i nie zwyczajnego? Masz pomysł! Hash z peklowanej wołowiny to proste, a jednocześnie nie nudne danie, które nie jest trudne do przygotowania. Okazuje się satysfakcjonujący i apetyczny. Do gotowania potrzebujesz małego zestawu warzyw, a także samej peklowanej wołowiny. W przepisie składniki są smażone na maśle, ale w razie potrzeby można je bezpiecznie zastąpić dowolnym warzywem. Ziemniaki należy najpierw ugotować, ale nie do miękkości. Możesz uzupełnić danie zestawem suchych przypraw do smaku, chociaż bez nich wszystko okazuje się bardzo smaczne i aromatyczne.
JuliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 10 g
tłuszcze 48 % 15 g
węglowodany 19 % 6 g
188 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h 20 min

dania mięsne są zawsze satysfakcjonujące i smaczne, a jeśli są gotowane z duszą, są również niezapomniane. Lepiej jest używać patelni z grubym dnem, na której składniki są równomiernie ugotowane i nie przypalają się.

1. Obierz ziemniaki, umyj je pod bieżącą wodą. Przygotowane bulwy kroimy w małe kostki.

2. Wkładamy ziemniaki do rondla, napełniamy wodą, aby całkowicie przykryły ziemniaki. Solić.

3. Wysyłamy patelnię do ognia, gotujemy przez około 3 minuty od momentu wrzenia.

4. Następnie spuść wodę i odrzuć ziemniaki na sito.

5. Za pomocą ostrego noża drobno posiekaj peklowaną wołowinę.

6. Obierz cebulę, pokrój w kostkę.

7. Rozłóż masło na patelni, wyślij do ognia. Gdy masło się rozpuści, włóż do niego cebulę.

8. Smaż cebulę przez kilka minut na małym ogniu, aż będzie miękka. Następnie rozłóż ziemniaki na cebuli, smaż przez kolejne 5 minut.

9. Następnie włóż peklowaną wołowinę na patelnię, jednocześnie pieprz i sól do smaku.

10. A teraz dodaj śmietanę, kontynuuj gotowanie przez kolejne kilka minut.

11. Na koniec za pomocą łyżki stołowej wykonujemy cztery otwory w haszyszu. W każdym z nich wbijamy jedno jajko kurze.

12. Smażyć, aż jajka będą gotowe, dosłownie 2 minuty. Chociaż tutaj możesz poruszać się po smaku i smażyć dłużej, jeśli chcesz uzyskać bardziej smażone jajka.

podawaj na gorąco, dekorując zielenią według uznania. Możesz uzupełnić danie porcją sałatki ze świeżych warzyw.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 251   kcal/100g

Podobne przepisy