makaron z uchem morskim
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
przygotuj warzywa. Wyciśnij czosnek za pomocą prasy lub drobno posiekaj. Pokrój cebulę w półpierścienie. Pomidory w kostkach. Rozgrzej olej w rondlu, najpierw smaż czosnek przez 2 minuty, dodaj półpierścienie cebuli i kostki pomidorów, wlej wino i pieprz. Trochę soli. Dusić przez 3 minuty, ciągle mieszając. Pokrój Abalone W Paski. Dołącz do gulaszu warzywnego na patelni i smaż przez 15 minut.
gotuj makaron do miękkości. Wrzuć do durszlaka i pozwól mu spłynąć. Dopraw masłem. Na półmisku ułożyć makaron i na wierzchu porcje małży z sosem.
gotuj makaron do miękkości. Wrzuć do durszlaka i pozwól mu spłynąć. Dopraw masłem. Na półmisku ułożyć makaron i na wierzchu porcje małży z sosem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal / 100g
- Uchowce - 189 kcal/100g