makaron z uchem morskim

wspaniała uczta na obiad dla całej rodziny. Wyśmienite danie z tym dietetycznym mięczakiem!
LUSSIYAAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 11 g
tłuszcze 16 % 7 g
węglowodany 58 % 25 g
242 kcal
IG: 8 / 92 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min
przygotuj warzywa. Wyciśnij czosnek za pomocą prasy lub drobno posiekaj. Pokrój cebulę w półpierścienie. Pomidory w kostkach. Rozgrzej olej w rondlu, najpierw smaż czosnek przez 2 minuty, dodaj półpierścienie cebuli i kostki pomidorów, wlej wino i pieprz. Trochę soli. Dusić przez 3 minuty, ciągle mieszając. Pokrój Abalone W Paski. Dołącz do gulaszu warzywnego na patelni i smaż przez 15 minut.

gotuj makaron do miękkości. Wrzuć do durszlaka i pozwól mu spłynąć. Dopraw masłem. Na półmisku ułożyć makaron i na wierzchu porcje małży z sosem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342   kcal/100g
  • Makaron z mąki 1 klasy - 333   kcal/100g
  • Makaron z mąki w / C - 338   kcal/100g
  • Makaron gotowany - 135   kcal/100g
  • Makaron - 338   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Białe wino - 78   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal / 100g
  • Uchowce - 189   kcal/100g

Podobne przepisy