delikatne mięso strusia

gotowanie mięsa strusia! Aromat i smak są niezrównane. Szybko się gotuje, ale najważniejsze jest, aby nie wysuszyć. Spodoba ci się.
LidalideczkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 59 % 22 g
tłuszcze 38 % 14 g
węglowodany 3 % 1 g
229 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h
Strusie mięso doskonale wchłania smak przypraw. Nie tłuste i pożywne.
pokrój miąższ na porcje. Możesz pokroić w kostkę. W misce wymieszaj olej słonecznikowy i wino. W tej marynacie moczyć kawałki mięsa przez kwadrans. Rozgrzej piekarnik do 210 stopni i piecz przez 15 minut. Podawaj z ulubionym dodatkiem. SOS też się sprawdzi. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wina alkoholowe - 212   kcal/100g
  • Wina półwytrawne - 78   kcal/100g
  • Wina wytrawne - 64   kcal/100g
  • Wino czerwone - 88   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Mięso strusia - 159   kcal/100g

Podobne przepisy