sos mięsny do spaghetti i makaronu

niesamowicie pyszny i aromatyczny sos do każdego przystawki! Wiele gospodyń domowych uważa, że sos jest masą śmietanową, która jest przygotowywana tylko jako dodatek do różnych potraw, że to danie nie może być używane jako jeden z najważniejszych elementów rodzinnego obiadu lub kolacji. Jednym z takich sosów jest sos mięsny. To właśnie jego przepis kulinarny omówię teraz dla ciebie.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 2 g
tłuszcze 53 % 8 g
węglowodany 33 % 5 g
98 kcal
IG: 60 / 0 / 40

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

zaczynamy więc przygotowywać sos mięsny od obrania cebuli, drobno posiekania i smażenia na patelni na oleju na złoty kolor. Następnie posyp cebulę na gorącej patelni mąką, wymieszaj i dobrze podgrzej. Następnie wlej bulion na patelnię, aby masa nabrała konsystencji śmietany. Teraz myjemy mięso, kroimy na kawałki i siekamy w blenderze. Teraz umieszczamy przygotowane przez nas mięso na patelni z podgrzewaną masą i gotujemy wszystkie składniki przez 7-10 minut. Po tym czasie dodaj sól i śmietanę, posiekane zioła i cebulę, gotuj przez kilka minut. Gotowy sos zalać gotowym makaronem lub gotowanymi ziemniakami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal / 100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g

Podobne przepisy