skład / składniki
gotowanie krok po kroku
makaron z warzywami to moim zdaniem najprostszy i najzdrowszy przepis kulinarny, który gospodyni może przygotować dla swoich domowników na obiad. Moja rodzina bardzo lubi makaron z warzywami, a dzieci i mąż. Gotowe danie okazuje się kolorowe, jasne i niezwykle smaczne. Oto mój sekret tego kulinarnego przepisu na około cztery porcje. Nie gotuję makaronu, ale smażę go. Świeże lub mrożone warzywa: cebula, marchew, zielona fasolka szparagowa i tusza kukurydziana na oleju roślinnym, bez dodawania wody, aby ostatecznie mieszanka warzywna nie miała płynu. Wybierz zestaw warzyw według własnych upodobań. Jednocześnie w sąsiednim komforcie podgrzewam olej roślinny i wlewam do niego duży makaron (muszle, rogi, pianę, ziti itp.). Na dużym ogniu makaron natychmiast zmienia kolor-jest smażony, więc musisz stale mieszać przez 1-2 minuty, aby się zarumienił. Następnie dodaj przegotowaną wodę do makaronu i przykryj patelnię pokrywką, nie zapominając o mieszaniu, gotuj do miękkości. Wlej gotowy makaron do warzyw, lekko wymieszaj, możesz posolić do smaku i napełnić startym serem. Przykryj, przytrzymaj, aż ser się rozpuści.Dodaj oliwki i pomidora jako dekorację. Cóż, to wszystko. Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Kukurydza polna surowa suszona - 348 kcal/100g
- Kukurydza polna słodka żółta surowa - 96 kcal/100g
- Kukurydza polna duszona, gotowana, odwodniona (posiekana - 83 kcal/100g
- Kukurydza polna gotowana na kolbie - 91 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe witaminizowane - 362 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe nie witaminizowane - 362 kcal/100g
- Kukurydza - 119 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g