smażony makaron z warzywami

Ten piękny przepis jest prosty i szybki w przygotowaniu!
EudokiaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 7 g
tłuszcze 9 % 5 g
węglowodany 78 % 42 g
241 kcal
IG: 5 / 91 / 5

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

makaron z warzywami to moim zdaniem najprostszy i najzdrowszy przepis kulinarny, który gospodyni może przygotować dla swoich domowników na obiad. Moja rodzina bardzo lubi makaron z warzywami, a dzieci i mąż. Gotowe danie okazuje się kolorowe, jasne i niezwykle smaczne. Oto mój sekret tego kulinarnego przepisu na około cztery porcje. Nie gotuję makaronu, ale smażę go. Świeże lub mrożone warzywa: cebula, marchew, zielona fasolka szparagowa i tusza kukurydziana na oleju roślinnym, bez dodawania wody, aby ostatecznie mieszanka warzywna nie miała płynu. Wybierz zestaw warzyw według własnych upodobań. Jednocześnie w sąsiednim komforcie podgrzewam olej roślinny i wlewam do niego duży makaron (muszle, rogi, pianę, ziti itp.). Na dużym ogniu makaron natychmiast zmienia kolor-jest smażony, więc musisz stale mieszać przez 1-2 minuty, aby się zarumienił. Następnie dodaj przegotowaną wodę do makaronu i przykryj patelnię pokrywką, nie zapominając o mieszaniu, gotuj do miękkości. Wlej gotowy makaron do warzyw, lekko wymieszaj, możesz posolić do smaku i napełnić startym serem. Przykryj, przytrzymaj, aż ser się rozpuści.Dodaj oliwki i pomidora jako dekorację. Cóż, to wszystko. Smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Kukurydza polna surowa suszona - 348   kcal/100g
  • Kukurydza polna słodka żółta surowa - 96   kcal/100g
  • Kukurydza polna duszona, gotowana, odwodniona (posiekana - 83   kcal/100g
  • Kukurydza polna gotowana na kolbie - 91   kcal/100g
  • Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe witaminizowane - 362   kcal/100g
  • Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe nie witaminizowane - 362   kcal/100g
  • Kukurydza - 119   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342   kcal/100g
  • Makaron z mąki 1 klasy - 333   kcal/100g
  • Makaron z mąki w / C - 338   kcal/100g
  • Makaron gotowany - 135   kcal/100g
  • Makaron - 338   kcal/100g
  • Oliwki - 166   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Fasolka szparagowa - 24   kcal/100g

Podobne przepisy