skład / składniki
gotowanie krok po kroku
gotuj jajka, obierz i drobno posiekaj razem z natką pietruszki i koperkiem. Podziel majonez na trzy części. Włóż wszystko do jednej miski, dodaj majonez i wymieszaj. Drobno posiekaj mięso kraba, włóż do drugiej miski i wymieszaj z majonezem. Ser wcieramy w drobną tarkę, wkładamy do trzeciej miski, wyciskamy do niej czosnek i doprawiamy majonezem. Cienkie liście chleba pita (2 sztuki) kładziemy na stole do krojenia, aby jeden poszedł na drugi. Rozłóż mieszaninę jajek na liściach pity równą warstwą, przykryj chlebem pita na wierzchu. Teraz rozłóż warstwę mięsa kraba i przykryj chlebem pita. Rozłóż warstwę sera i zacznij zwijać powstałą roladę kraba w zgrabną kiełbasę. Jeśli to konieczne, mocujemy liście chleba pita majonezem, wtedy się nie rozproszą. Rolkę kładziemy na folii spożywczej, całkowicie zamykamy i wkładamy do lodówki na dwie lub trzy godziny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mięso kraba - 73 kcal/100g
- Mięso kraba Miramar - 140 kcal/100g
- Mięso kraba Santa braemor - 84 kcal/100g
- Kraby gotowane - 96 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal / 100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal / 100g
- Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal / 100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal / 100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal / 100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g