Rolada z paluszkami krabowymi pita

pyszna i soczysta bułka posłuży jako wspaniała przekąska na każdej uczcie! Przepis kulinarny kuchni ormiańskiej oferuje doskonałą przekąskę na świąteczny stół. Ta bułka z mięsem kraba to wspaniały posiłek na każdą okazję. Gotowa bułka jest następnie krojona na porcje i układana na stole w podłużnym naczyniu. Ozdobiony liśćmi zieleni.
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 9 g
tłuszcze 38 % 18 g
węglowodany 43 % 20 g
285 kcal
IG: 14 / 5 / 81

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 3 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.

gotuj jajka, obierz i drobno posiekaj razem z natką pietruszki i koperkiem. Podziel majonez na trzy części. Włóż wszystko do jednej miski, dodaj majonez i wymieszaj. Drobno posiekaj mięso kraba, włóż do drugiej miski i wymieszaj z majonezem. Ser wcieramy w drobną tarkę, wkładamy do trzeciej miski, wyciskamy do niej czosnek i doprawiamy majonezem. Cienkie liście chleba pita (2 sztuki) kładziemy na stole do krojenia, aby jeden poszedł na drugi. Rozłóż mieszaninę jajek na liściach pity równą warstwą, przykryj chlebem pita na wierzchu. Teraz rozłóż warstwę mięsa kraba i przykryj chlebem pita. Rozłóż warstwę sera i zacznij zwijać powstałą roladę kraba w zgrabną kiełbasę. Jeśli to konieczne, mocujemy liście chleba pita majonezem, wtedy się nie rozproszą. Rolkę kładziemy na folii spożywczej, całkowicie zamykamy i wkładamy do lodówki na dwie lub trzy godziny.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mięso kraba - 73   kcal/100g
  • Mięso kraba Miramar - 140   kcal/100g
  • Mięso kraba Santa braemor - 84   kcal/100g
  • Kraby gotowane - 96   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal / 100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal / 100g
  • Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal / 100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal / 100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal / 100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g

Podobne przepisy