skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Cordon Blue z kurczaka, pierwszy z nich tłumaczy się jako niebieska wstążka. Faktem jest, że taka taśma jest przyznawana za umiejętności kulinarne i oznacza doskonałą jakość pracy kucharza lub przepisu kulinarnego. Więc to jedzenie jest nagradzane niebieską wstążką. A więc jest najlepsza.
pokrój piersi z kurczaka na dwie części, a jeśli są zbyt grube, podziel je wzdłuż na dwie warstwy. Na każdym kawałku kładziemy plasterek sera i plasterek szynki. Obróć krawędzie do środka i przymocuj wykałaczką. W osobnej misce wymieszaj mąkę i pieprz. koperty z kurczaka obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron, aż się zrumienią. Dodaj wino i bulion. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez trzydzieści minut, aż kurczak da sok. Wyjmij kurczaka i usuń wykałaczki.
w małej misce wymieszaj skrobię ze śmietaną i ubij całość trzepaczką. Podgrzej do niskiego wrzenia na patelni nieprzywierającej, ciągle mieszając, aż sos zgęstnieje.
podawaj na stole na ciepło, polewając kurczaka sosem śmietanowym.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Skrobia kukurydziana - 329 kcal/100g