skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebujemy produktów: Dynia 300gr, owsianka pszenna 2 szklanki, woda 4 szklanki, sól 1 do smaku, olej słonecznikowy 1 łyżka. łyżka, miód 1 łyżka.łyżka.
Krok 2:
Sortujemy płatki, myjemy, zalewamy wrzątkiem pszennym
Krok 3:
Dynię kroimy na kilka dużych kawałków, obieramy, trybujemy w kostkę
Krok 4:
Smażyć dynię na patelni ze wszystkich stron z dodatkiem oleju 1-2 łyżki. l.
Krok 5:
Zasypiamy umytą kaszę, dynię wodą i gotujemy na małym ogniu do miękkości, nie zapomnij posolić i dodać miodu pod koniec gotowania. Odstawiamy na 30 minut. I gotowe! Gotowanie jest powolne, ale proste. Smakuje świeżo, radzę podawać z suszonymi śliwkami, suszonymi morelami lub suszonymi. Połączenie miodu i dyni nadaje kwiatowy zapach. Produkty w owsiance są naturalne, zdrowe, są dobre na czczo i dla tych, którzy przestrzegają diety. Życzę miłego postu.
jeśli gotujesz owsiankę z dynią w powolnej kuchence, ustaw tryb "owsianka mleczna" i natychmiast włóż miód.
gdy owsianka się ugotuje, przykryj ją pokrywką i pozostaw na pół godziny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dynia - 29 kcal/100g
- Twarda Czerwona pszenica jara (całe ziarno) - 330 kcal/100g
- Pszenica twarda czerwona ozima (całe ziarno) - 330 kcal/100g
- Pszenica miękka czerwona ozima (całe ziarno) - 326 kcal/100g
- Pszenica Biała (całe ziarno) - 335 kcal/100g
- Pszenica twarda (całe ziarno) - 332 kcal/100g
- Kruszona pszenica sucha twarda czerwona - 359 kcal/100g
- Kruszona pszenica ozima - 358 kcal/100g
- Pszenica sucha, bez przypraw w puszkach - 168 kcal/100g
- Pszenica sucha, konserwowana z przyprawami - 182 kcal/100g
- Ziarno sorgo - 332 kcal/100g
- Kasza pszenna - 352 kcal/100g
- Ziarna pszenicy kiełkującej - 305 kcal/100g
- Kasza pszenna - 332 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal / 100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g