Chuda owsianka z dyni

pyszna owsianka dyniowa na wodzie z miodem! Próbujemy!!! Szczególnie podoba mi się gotowana dynia w powolnej kuchence, bardzo delikatna, aromatyczna. Jesienią, po zbiorach, prawie każdy dom ma warzywo takie jak dynia. Kto nie wie, jakie pyszne płatki można z niego ugotować. Ale znalazłem bardziej niesamowity przepis na gotowanie jedzenia takiego jak dynia. Specjalnie dla Ciebie - chuda owsianka z dynią.
Maria KruusAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 4 g
tłuszcze 4 % 1 g
węglowodany 80 % 20 g
105 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebujemy produktów: Dynia 300gr, owsianka pszenna 2 szklanki, woda 4 szklanki, sól 1 do smaku, olej słonecznikowy 1 łyżka. łyżka, miód 1 łyżka.łyżka.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Sortujemy płatki, myjemy, zalewamy wrzątkiem pszennym

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dynię kroimy na kilka dużych kawałków, obieramy, trybujemy w kostkę

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Smażyć dynię na patelni ze wszystkich stron z dodatkiem oleju 1-2 łyżki. l.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zasypiamy umytą kaszę, dynię wodą i gotujemy na małym ogniu do miękkości, nie zapomnij posolić i dodać miodu pod koniec gotowania. Odstawiamy na 30 minut. I gotowe! Gotowanie jest powolne, ale proste. Smakuje świeżo, radzę podawać z suszonymi śliwkami, suszonymi morelami lub suszonymi. Połączenie miodu i dyni nadaje kwiatowy zapach. Produkty w owsiance są naturalne, zdrowe, są dobre na czczo i dla tych, którzy przestrzegają diety. Życzę miłego postu.

jeśli gotujesz owsiankę z dynią w powolnej kuchence, ustaw tryb "owsianka mleczna" i natychmiast włóż miód.

gdy owsianka się ugotuje, przykryj ją pokrywką i pozostaw na pół godziny.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Twarda Czerwona pszenica jara (całe ziarno) - 330   kcal/100g
  • Pszenica twarda czerwona ozima (całe ziarno) - 330   kcal/100g
  • Pszenica miękka czerwona ozima (całe ziarno) - 326   kcal/100g
  • Pszenica Biała (całe ziarno) - 335   kcal/100g
  • Pszenica twarda (całe ziarno) - 332   kcal/100g
  • Kruszona pszenica sucha twarda czerwona - 359   kcal/100g
  • Kruszona pszenica ozima - 358   kcal/100g
  • Pszenica sucha, bez przypraw w puszkach - 168   kcal/100g
  • Pszenica sucha, konserwowana z przyprawami - 182   kcal/100g
  • Ziarno sorgo - 332   kcal/100g
  • Kasza pszenna - 352   kcal/100g
  • Ziarna pszenicy kiełkującej - 305   kcal/100g
  • Kasza pszenna - 332   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal / 100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy