skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Wlej mąkę i drobno posiekane kawałki masła do filiżanki, tutaj dodaj sól. I zaczynamy ugniatać łyżką, wylewając cienką strużkę wrzącej wody na wierzch. Nadal ugniatamy, aby nie pozostały grudki.
Krok 3:
Konsystencja ciasta powinna przypominać stary" dobry " klester, tylko trochę chłodniejszy. Następnie wypadamy ciasto na stół, na który wcześniej wylano mąkę i zagniatamy do pożądanej elastycznej konsystencji.
Krok 4:
Włóż ciasto na pół godziny do lodówki. Po chwili bierzemy ciasto, rozwałkowujemy duży cienki naleśnik na stole, wycinamy z niego koła.
Krok 5:
Koła wypełniamy wybranym i przygotowanym wcześniej nadzieniem.
Krok 6:
Jeśli okazało się, że jest dużo pierogów, to nie ma znaczenia-część można zamrozić.
Krok 7:
Dalej najważniejszy punkt. Jeśli po prostu ugotujesz pierogi z kremem, otrzymasz coś bezkształtnego i niejadalnego. Dlatego muszą być gotowane na parze. Świeżo uformowane muszą unosić się na parze przez 3-4 minuty, a zamrożone przez 5-6 minut.
Krok 8:
Cóż, to wszystko! Pierogi z kremem są gotowe!
Krok 9:
Smacznego!
Krok 10:
Są takie w przekroju.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g