gotowane na parze pierogi Truskawkowe

Elegancki Słodki lunch szczególnie zachwyci Twoje dzieci! Pierogi z truskawkami latem w naszej rodzinie to najlepszy przysmak. Na przykład te pierogi na nowy rok można gotować z dowolnym nadzieniem. Zastąpią przekąskę i uzupełnią Twój stół. Ciasto parzone na pierogi jest trudne do uzyskania. Nie wszystko jest takie proste, a danie ma pewne wymagania. Jednak to wszystko wskazałem w opisie przepisu, aby prawdopodobieństwo popełnienia błędu było zminimalizowane. Ten kulinarny przepis może cię nieco zaskoczyć, ale po wypróbowaniu go tylko raz zdasz sobie sprawę, jak pyszne jest to jedzenie. Jest też dość ekonomiczny, co również jest niezaprzeczalnym plusem.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 3 g
tłuszcze 14 % 4 g
węglowodany 75 % 21 g
136 kcal
IG: 14 / 0 / 86

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej mąkę i drobno posiekane kawałki masła do filiżanki, tutaj dodaj sól. I zaczynamy ugniatać łyżką, wylewając cienką strużkę wrzącej wody na wierzch. Nadal ugniatamy, aby nie pozostały grudki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Konsystencja ciasta powinna przypominać stary" dobry " klester, tylko trochę chłodniejszy. Następnie wypadamy ciasto na stół, na który wcześniej wylano mąkę i zagniatamy do pożądanej elastycznej konsystencji.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Włóż ciasto na pół godziny do lodówki. Po chwili bierzemy ciasto, rozwałkowujemy duży cienki naleśnik na stole, wycinamy z niego koła.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Koła wypełniamy wybranym i przygotowanym wcześniej nadzieniem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Jeśli okazało się, że jest dużo pierogów, to nie ma znaczenia-część można zamrozić.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dalej najważniejszy punkt. Jeśli po prostu ugotujesz pierogi z kremem, otrzymasz coś bezkształtnego i niejadalnego. Dlatego muszą być gotowane na parze. Świeżo uformowane muszą unosić się na parze przez 3-4 minuty, a zamrożone przez 5-6 minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Cóż, to wszystko! Pierogi z kremem są gotowe!

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Smacznego!

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Są takie w przekroju.


  
  
 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Truskawka - 30   kcal/100g
  • Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy