Sałatka z serem Dor Blue bez majonezu

wspaniałe danie dietetyczne pomoże śledzić figurę!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 3 g
tłuszcze 50 % 7 g
węglowodany 29 % 4 g
88 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 35 min

zobaczyłem kiedyś niebieski ser na blacie i pomyślałem, że jestem beznadziejnie Za życiem. Tam ludzie jedzą dziwny ser, lubią go, a ja nigdy go nie próbowałem. A czym jestem gorszy? Tak, nic. Cóż, kupiłem, ale bałem się go jeść, kolor mnie boleśnie zdezorientował. I co z tego? Płaczą za to pieniądze? To po prostu przerażające, a jeśli coś z niego ugotujesz, może minie z hukiem.
znalazłem przepis kulinarny o nazwie "Dor Blue with vegetables" i postanowiłem go ugotować. Prawda o to, o co tam prosili, nie miałem w tym momencie, ale gol na fikcję jest przebiegły, coś zastąpił, coś zmniejszył, a jedzenie nie okazało się takie złe, nawet kolor nie był mylący.

kalafior i fasola gotowano w osolonej wodzie i razem tylko przez około 10 minut. Więc brokuły były potrzebne, ale nie mając go w magazynie, wziąłem pieprz. Pokroić w paski i lekko usmażyć na oliwie z oliwek. Cukinia nie była jednak taka sama, ale cukinia o śmiesznej nazwie spaghetti. Cukinię trzeba było zetrzeć i usmażyć, ale ze spaghetti wszystko jest łatwiejsze. Myjemy cukinię i gotujemy. Następnie kroimy i znajdujemy w środku spaghetti warzywne, pozostaje je stamtąd wyjąć łyżką stołową. Wymieszaj warzywa i zioła, lepiej nie kroić, ale rozerwać ręce, posolić, zalać sokiem z połowy cytryny. Ser kroimy w drobną kostkę. Rozłóż warzywa w miskach, posyp serem i dodaj trochę oliwy z oliwek. Wszystko można spożywać.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Kalafior - 28   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Fasolka szparagowa - 24   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Dor Blue - 354   kcal/100g

Podobne przepisy