skład / składniki
metoda gotowania
zobaczyłem kiedyś niebieski ser na blacie i pomyślałem, że jestem beznadziejnie Za życiem. Tam ludzie jedzą dziwny ser, lubią go, a ja nigdy go nie próbowałem. A czym jestem gorszy? Tak, nic. Cóż, kupiłem, ale bałem się go jeść, kolor mnie boleśnie zdezorientował. I co z tego? Płaczą za to pieniądze? To po prostu przerażające, a jeśli coś z niego ugotujesz, może minie z hukiem.
znalazłem przepis kulinarny o nazwie "Dor Blue with vegetables" i postanowiłem go ugotować. Prawda o to, o co tam prosili, nie miałem w tym momencie, ale gol na fikcję jest przebiegły, coś zastąpił, coś zmniejszył, a jedzenie nie okazało się takie złe, nawet kolor nie był mylący.
kalafior i fasola gotowano w osolonej wodzie i razem tylko przez około 10 minut. Więc brokuły były potrzebne, ale nie mając go w magazynie, wziąłem pieprz. Pokroić w paski i lekko usmażyć na oliwie z oliwek. Cukinia nie była jednak taka sama, ale cukinia o śmiesznej nazwie spaghetti. Cukinię trzeba było zetrzeć i usmażyć, ale ze spaghetti wszystko jest łatwiejsze. Myjemy cukinię i gotujemy. Następnie kroimy i znajdujemy w środku spaghetti warzywne, pozostaje je stamtąd wyjąć łyżką stołową. Wymieszaj warzywa i zioła, lepiej nie kroić, ale rozerwać ręce, posolić, zalać sokiem z połowy cytryny. Ser kroimy w drobną kostkę. Rozłóż warzywa w miskach, posyp serem i dodaj trochę oliwy z oliwek. Wszystko można spożywać.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Kalafior - 28 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Dor Blue - 354 kcal/100g