omlet dla dzieci z mlekiem na parze

Twoje maluchy z pewnością pokochają ten najdelikatniejszy omlet! Jeśli chodzi o przygotowywanie posiłków dla dzieci, musisz wybrać takie przepisy kulinarne, aby te potrawy były bezpieczne dla organizmu dziecka. Takie przepisy można znaleźć w specjalnych czasopismach, książkach, na stronach poświęconych wychowaniu dzieci. Czasami robię posiłki dla dzieci dla moich małych siostrzeńców. Szczególnie uwielbiali omlet dziecięcy na parze. To o nim porozmawiamy dalej.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 45 % 10 g
tłuszcze 45 % 10 g
węglowodany 9 % 2 g
144 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

jeśli chodzi o przygotowywanie posiłków dla dzieci, musisz wybrać takie przepisy kulinarne, aby te potrawy były bezpieczne dla organizmu dziecka. Takie przepisy można znaleźć w specjalnych czasopismach, książkach, na stronach poświęconych wychowaniu dzieci. Czasami robię posiłki dla dzieci dla moich małych siostrzeńców. Szczególnie uwielbiali omlet dziecięcy na parze. To o nim porozmawiamy dalej. Przygotowujemy omlet, biorąc suchą, szeroką patelnię i wlewając do niej trochę wody. Stawiamy nasz pojemnik na średnim ogniu i doprowadzamy do wrzenia. W tym czasie ubij mleko i jaja kurze solą za pomocą trzepaczki lub miksera w uporczywą pianę. Bierzemy formę, w której zostanie przygotowany omlet, smarujemy go olejem i wlewamy do niego wyuczoną mieszankę jajeczną. Teraz włóż wypełnioną formę do rondla z wrzącą wodą. Zamknij rondel pokrywką. W ten sposób gotujemy omlet na parze przez około 5-7 minut. Po tym czasie wyjmujemy omlet z formy. Gdy omlet parowy lekko ostygnie, podajemy go małemu smakoszowi na stole. Smacznego!!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy