skład / składniki
gotowanie krok po kroku
dzielę się przepisem na tak proste jedzenie, nawet jeśli nie prosisz o to, ale po prostu rozprasza mnie chęć podzielenia się z kimś. Bierzemy grzyby miodowe, myjemy je, jeśli są zamrożone-rozmrażamy, jeśli są solone, należy je namoczyć. Wlej wodę do rondla, Wrzuć grzyby i gotuj przez 40 minut. Ale tutaj musisz dokonać rezerwacji, że jeśli nie masz pod ręką ziemniaków ani gryki, możesz ugotować zupę z mąką. Aby to zrobić, lekko usmaż mąkę na suchej patelni, rozcieńczyć zimną wodą i dodać do zupy. Rozgotuj cebulę i marchewkę i tam. Jeśli są ziemniaki, pokrój je w kostkę, jeśli jest kasza gryczana-posortuj i spłucz. Naturalnie posolić zupę i gotować, aż ziemniaki lub gryka się ugotują, i podawać na stole, posypane ziołami i kwaśną śmietaną.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kasza gryczana (całe ziarno) - 335 kcal/100g
- Ciemna mąka gryczana - 333 kcal/100g
- Jasna mąka gryczana - 347 kcal/100g
- Kasza gryczana gotowana - 163 kcal/100g
- Gryka - 313 kcal/100g
- Grzyby miodowe - 20 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g