Kremowa zupa z cukinii
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
więc zaczynamy przygotowywać zupę od tego, że dobrze myjemy cukinię, obieramy i usuwamy z niej nasiona. Następnie pokrój warzywo w drobną kostkę. Pokrój cebulę. Następnie umieść przygotowaną cukinię w osolonej wodzie i gotuj do całkowitego ugotowania na średnim ogniu, ciągle mieszając. Teraz spuść wodę, przetrzyj ugotowaną cukinię przez sito lub zmiel na jednorodną masę w blenderze.
następnie lekko podajemy drobno posiekaną cebulę z mąką i masłem i całą tę masę rozcieńczamy mlekiem. Teraz wymieszaj puree warzywne i naszą masę mleczno-cebulową w jednym rondlu i gotuj na małym ogniu przez około 5-7 minut. Po tym czasie zupa jest gotowa, możemy wlać ją do talerzy i podać do stołu, dekorując ziołami. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g