gulasz wieprzowy z sosem
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
umyj wieprzowinę, pokrój na małe kawałki i smaż na patelni na złoty kolor.
włóż smażoną wieprzowinę do rondla, zalej wodą (około 1,5 l) i gotuj, aż mięso będzie gotowe, około 2 godzin.
obrane ziemniaki pokrój na duże kawałki, włóż do rondla i gotuj, aż ziemniaki będą gotowe przez 40 minut.
następnie połóż paprykę pokrojoną na kawałki na ziemniakach.
po 20-25 minutach dodaj do garnka obrane i pokrojone na kawałki pomidory i cebulę. Na tym etapie możesz posolić danie i dodać przyprawy.
po kolejnych 20 minutach włóż drobno posiekaną natkę pietruszki, posiekany czosnek.
po 5-6 minutach danie jest gotowe.
ziemniaki powinny ugotować się na tyle, aby utworzyły gęsty sos. Mięso zostanie rozbite na włókna (jak w gulaszu).
włóż smażoną wieprzowinę do rondla, zalej wodą (około 1,5 l) i gotuj, aż mięso będzie gotowe, około 2 godzin.
obrane ziemniaki pokrój na duże kawałki, włóż do rondla i gotuj, aż ziemniaki będą gotowe przez 40 minut.
następnie połóż paprykę pokrojoną na kawałki na ziemniakach.
po 20-25 minutach dodaj do garnka obrane i pokrojone na kawałki pomidory i cebulę. Na tym etapie możesz posolić danie i dodać przyprawy.
po kolejnych 20 minutach włóż drobno posiekaną natkę pietruszki, posiekany czosnek.
po 5-6 minutach danie jest gotowe.
ziemniaki powinny ugotować się na tyle, aby utworzyły gęsty sos. Mięso zostanie rozbite na włókna (jak w gulaszu).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g