ptysie z kurczaka
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
w klatce piersiowej wzdłuż wykonaj nacięcia, aby zrobić wentylator. Odbij powstałe płyty.
zmiażdż czosnek, dodaj pieprz i sól. Zetrzyj tę mieszankę piersi. Pokrój bakłażana, cukinię i pomidory w plastry, paprykę w paski. Lekko posolić.
między płytkami wachlarza ułóż warstwy kubków cukinii, bakłażana, pomidora i pasków pieprzu. Połącz wykałaczkami.
Ustaw pionowo i posyp startym serem.
wymieszaj śmietanę, czosnek, posiekaną natkę pietruszki, pieprz i sól.
na patelni wysmarowanej olejem roślinnym ułóż ptysie z sosem śmietanowym i sokiem pomidorowym. Zamknij pokrywkę.
& nbsp; dusić ptysie z kurczaka przez 30 minut na małym ogniu.
smacznego!
zmiażdż czosnek, dodaj pieprz i sól. Zetrzyj tę mieszankę piersi. Pokrój bakłażana, cukinię i pomidory w plastry, paprykę w paski. Lekko posolić.
między płytkami wachlarza ułóż warstwy kubków cukinii, bakłażana, pomidora i pasków pieprzu. Połącz wykałaczkami.
Ustaw pionowo i posyp startym serem.
wymieszaj śmietanę, czosnek, posiekaną natkę pietruszki, pieprz i sól.
na patelni wysmarowanej olejem roślinnym ułóż ptysie z sosem śmietanowym i sokiem pomidorowym. Zamknij pokrywkę.
& nbsp; dusić ptysie z kurczaka przez 30 minut na małym ogniu.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Sok pomidorowy - 21 kcal/100g