Lagmajo-tortille z mięsem
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
zagnieść ciasto i odstawić na godzinę.
obróć mięso mielone i wszystkie składniki. Konieczne jest, aby mięso mielone było płynne.
gdy ciasto wyrośnie, podziel je na małe koloboki.
rozwałkuj cienko do kształtu patelni.
rozgrzej patelnię na dużym ogniu.
następnie smaż wszystkie te tortille na suchej patelni po obu stronach przez 1-2 minuty.
tortille są pieczone bardzo szybko i napompowane na sposób pity.
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni.
posmaruj tortille mięsem mielonym (dokładnie posmaruj).
włóż do piekarnika na 3-5 minut (w zależności od piekarnika).
podawaj lagmajo z kawałkiem cytryny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal/100g