Sałatka ryżowo-warzywna z sosem z awokado
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
gotuj ryż (długi ziarnisty).
pokrój awokado na dwie połówki wzdłuż, usuń kość i usuń miąższ. Staramy się nie uszkodzić skórki.
dwie trzecie miazgi kroimy w paski. Rzodkiewki kroimy w paski, koreańskie marchewki.
wymieszaj warzywa z ryżem, rozłóż sałatkę na połówkach awokado.
z jednej trzeciej miąższu awokado robimy puree, dodajemy pieprz cytrynowy, czarny, paprykę, oliwę z oliwek, sos sojowy (1 herbata.l.). Wszystko mieszamy.
Sosujemy naszą zdrową sałatkę. Smacznego!
pokrój awokado na dwie połówki wzdłuż, usuń kość i usuń miąższ. Staramy się nie uszkodzić skórki.
dwie trzecie miazgi kroimy w paski. Rzodkiewki kroimy w paski, koreańskie marchewki.
wymieszaj warzywa z ryżem, rozłóż sałatkę na połówkach awokado.
z jednej trzeciej miąższu awokado robimy puree, dodajemy pieprz cytrynowy, czarny, paprykę, oliwę z oliwek, sos sojowy (1 herbata.l.). Wszystko mieszamy.
Sosujemy naszą zdrową sałatkę. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Ryż - 344 kcal/100g
- Awokado - 208 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Rzodkiewka - 20 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Koreańska marchewka - 134 kcal/100g