ciepła sałatka z wątróbką drobiową i pomidorami

bardzo smaczna i satysfakcjonująca sałatka ozdobi każdą ucztę! Smacznie. Łatwo. Lekka, pyszna ciepła sałatka z wątróbką drobiową i pomidorami.
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 7 g
tłuszcze 39 % 7 g
węglowodany 22 % 4 g
104 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
smaż wątrobę na oleju roślinnym do miękkości.

podsmaż cebulę na złoty kolor.



pokrój wątrobę w kostkę, pozostawiając kilka do dekoracji.

pokrój paprykę i pomidora w kostkę.



drobno posiekaj koperek.

połóż podarte liście sałaty na talerzu. Wątróbka, pomidor, papryka, cebula, koperek wymieszać, ułożyć na liściach sałaty.



ułóż wątrobę, paprykę i pomidory koktajlowe na wierzchu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sałata liściasta - 14   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal/100g
  • Wątróbka drobiowa - 140   kcal/100g

Podobne przepisy