ciepła sałatka z wątróbką drobiową i pomidorami
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
smaż wątrobę na oleju roślinnym do miękkości.
podsmaż cebulę na złoty kolor.
pokrój wątrobę w kostkę, pozostawiając kilka do dekoracji.
pokrój paprykę i pomidora w kostkę.
drobno posiekaj koperek.
połóż podarte liście sałaty na talerzu. Wątróbka, pomidor, papryka, cebula, koperek wymieszać, ułożyć na liściach sałaty.
ułóż wątrobę, paprykę i pomidory koktajlowe na wierzchu.
podsmaż cebulę na złoty kolor.
pokrój wątrobę w kostkę, pozostawiając kilka do dekoracji.
pokrój paprykę i pomidora w kostkę.
drobno posiekaj koperek.
połóż podarte liście sałaty na talerzu. Wątróbka, pomidor, papryka, cebula, koperek wymieszać, ułożyć na liściach sałaty.
ułóż wątrobę, paprykę i pomidory koktajlowe na wierzchu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g