spaghetti z owocami morza i pieczarkami
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
na patelni dodaj trochę masła i oleju roślinnego, włóż ząbek czosnku(zmiażdż lub pokrój na pół).
gdy czosnek jest usmażony, wyjmij go z patelni.
ułóż grzyby pokrojone w kliny.
gdy pieczarki są trochę smażone, rozłóż koktajl z owoców morza. Dusić przez kilka minut. Dodaj sól. Wlać śmietanę. Gdy się zagotuje - zdejmij z ognia.
Spaghetti gotować do miękkości.
połóż porcję spaghetti na talerzu, a na wierzchu porcję sosu grzybowego.
gdy czosnek jest usmażony, wyjmij go z patelni.
ułóż grzyby pokrojone w kliny.
gdy pieczarki są trochę smażone, rozłóż koktajl z owoców morza. Dusić przez kilka minut. Dodaj sól. Wlać śmietanę. Gdy się zagotuje - zdejmij z ognia.
Spaghetti gotować do miękkości.
połóż porcję spaghetti na talerzu, a na wierzchu porcję sosu grzybowego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g