spaghetti z owocami morza

niesamowity przepis na makaron! Smaczne i zdrowe! Gotowanie jest łatwe i ma niezwykły smak. Delikatny kremowy smak, spaghetti z owocami morza i pieczarkami przypadną do gustu wszystkim miłośnikom kuchni włoskiej.
MariaSAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 8 g
tłuszcze 6 % 3 g
węglowodany 78 % 39 g
219 kcal
IG: 3 / 98 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
na patelni dodaj trochę masła i oleju roślinnego, włóż ząbek czosnku(zmiażdż lub pokrój na pół).

gdy czosnek jest usmażony, wyjmij go z patelni.

ułóż grzyby pokrojone w kliny.

gdy pieczarki są trochę smażone, rozłóż koktajl z owoców morza. Dusić przez kilka minut. Dodaj sól. Wlać śmietanę. Gdy się zagotuje - zdejmij z ognia.

Spaghetti gotować do miękkości.
połóż porcję spaghetti na talerzu, a na wierzchu porcję sosu grzybowego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342   kcal/100g
  • Makaron z mąki 1 klasy - 333   kcal/100g
  • Makaron z mąki w / C - 338   kcal/100g
  • Makaron gotowany - 135   kcal/100g
  • Makaron - 338   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy