mielone klopsiki w cieście francuskim
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
podsmaż drobno posiekaną cebulę.
zrób mięso mielone. Wymieszaj smażoną cebulę z olejem. Dodaj skrobię, sól, pieprz. Wszystko dobrze wymieszaj.
rozwiń opakowanie ciasta francuskiego, pokrój w paski. Zostaw na stole.
usmaż klopsiki. Ostudzić.
owinąć klopsiki z mięsa mielonego paskami ciasta, posmarować śmietaną i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20-25 minut.
podawać ze śmietaną.
zrób mięso mielone. Wymieszaj smażoną cebulę z olejem. Dodaj skrobię, sól, pieprz. Wszystko dobrze wymieszaj.
rozwiń opakowanie ciasta francuskiego, pokrój w paski. Zostaw na stole.
usmaż klopsiki. Ostudzić.
owinąć klopsiki z mięsa mielonego paskami ciasta, posmarować śmietaną i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20-25 minut.
podawać ze śmietaną.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g