chleb czosnkowy
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
w misce wymieszaj wszystkie suche składniki, wlej olej, wodę i wszystko dobrze wymieszaj. Przykryj folią i pozostaw w ciepłym miejscu na 50 minut.
po 45 minutach obficie pocieramy ręce olejem roślinnym i wyjmujemy ciasto. W takim przypadku ciasto będzie bardzo lepkie i miękkie.
podziel go na dwie części (możesz upiec jeden bochenek). Nadajemy kształt bagietkom, skręcamy kilka razy. Posyp suchym czosnkiem.
stawiamy na 30 minut w ciepłym miejscu do podnoszenia.
pieczemy chleb z czosnkiem w 200 * - 20 minut.
po 45 minutach obficie pocieramy ręce olejem roślinnym i wyjmujemy ciasto. W takim przypadku ciasto będzie bardzo lepkie i miękkie.
podziel go na dwie części (możesz upiec jeden bochenek). Nadajemy kształt bagietkom, skręcamy kilka razy. Posyp suchym czosnkiem.
stawiamy na 30 minut w ciepłym miejscu do podnoszenia.
pieczemy chleb z czosnkiem w 200 * - 20 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g