mięso w marynacie
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
wymieszaj przyprawę z olejem roślinnym, wlej mięso i pozostaw na 2 godziny. możesz zostawić na noc w lodówce.
smaż mięso na patelni, aż będzie do połowy ugotowane. Następnie ułóż kawałki mięsa na blasze do pieczenia, przykryj folią i duś w temperaturze 180-200 stopni przez 30-40 minut.
mięso jest bardzo soczyste, miękkie. Rozpływa się w ustach.
smaż mięso na patelni, aż będzie do połowy ugotowane. Następnie ułóż kawałki mięsa na blasze do pieczenia, przykryj folią i duś w temperaturze 180-200 stopni przez 30-40 minut.
mięso jest bardzo soczyste, miękkie. Rozpływa się w ustach.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g