mięso w marynacie

aromatyczne mięso z rumianą skórką to ulubione danie mężczyzn!
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 13 g
tłuszcze 73 % 35 g
węglowodany 0 % 0 g
361 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 9 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
wymieszaj przyprawę z olejem roślinnym, wlej mięso i pozostaw na 2 godziny. możesz zostawić na noc w lodówce.
smaż mięso na patelni, aż będzie do połowy ugotowane. Następnie ułóż kawałki mięsa na blasze do pieczenia, przykryj folią i duś w temperaturze 180-200 stopni przez 30-40 minut.
mięso jest bardzo soczyste, miękkie. Rozpływa się w ustach.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Musztarda jadalnia - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy