gulasz sojowy

niesamowite danie bogate w białka roślinne.
WiolettaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 62 % 16 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 38 % 10 g
106 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej mięso sojowe wrzącą wodą, przytrzymaj przez siedem minut, a następnie spuść wodę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zetrzyj wszystkie warzywa na grubej tarce,

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    I pokrój cebulę i paprykę w kostkę lub półpierścienie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Na głębokiej patelni podsmaż cebulę z czosnkiem, stopniowo dodając do nich wszystkie warzywa. Do smażonych warzyw wkładamy gulasz sojowy i smażymy z nim, wlewamy dwie łyżki sosu sojowego. Kontynuujemy duszenie przez dziesięć minut na małym ogniu. Wlej suche przyprawy do smaku.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Gotowy gulasz sojowy można podawać z makaronem. I podajemy - przepis kulinarny jest wielokrotnie sprawdzany, prawie każdy go lubi.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Mięso sojowe - 296   kcal/100g
  • Rzodkiewka Biała - 21   kcal/100g

Podobne przepisy