gulasz sojowy
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Wlej mięso sojowe wrzącą wodą, przytrzymaj przez siedem minut, a następnie spuść wodę.
Krok 3:
Zetrzyj wszystkie warzywa na grubej tarce,
Krok 4:
I pokrój cebulę i paprykę w kostkę lub półpierścienie.
Krok 5:
Na głębokiej patelni podsmaż cebulę z czosnkiem, stopniowo dodając do nich wszystkie warzywa. Do smażonych warzyw wkładamy gulasz sojowy i smażymy z nim, wlewamy dwie łyżki sosu sojowego. Kontynuujemy duszenie przez dziesięć minut na małym ogniu. Wlej suche przyprawy do smaku.
Krok 6:
Gotowy gulasz sojowy można podawać z makaronem. I podajemy - przepis kulinarny jest wielokrotnie sprawdzany, prawie każdy go lubi.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Mięso sojowe - 296 kcal/100g
- Rzodkiewka Biała - 21 kcal/100g