Ciasto Kremówka

bardzo kremowe ciasto bez większego wysiłku. Dobra alternatywa dla sernika! proste gotowanie Dziewczyna podzieliła się ze mną tym przepisem
konfetkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 4 g
tłuszcze 47 % 28 g
węglowodany 46 % 27 g
477 kcal
IG: 7 / 78 / 15

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
włóż ciastka do torebki i posiekaj.
Dodaj do niego olej (powinien być ciepły). I wyłóż wysoką formę pergamonem. papierem, a następnie przenieś całą mieszaninę do formy i włóż do zamrażarki.
w mikserze ubij śmietanę, wino, sok z połowy cytryny, cukier puder, startą skórkę z pół cytryny.
na pokruszoną masę z ciasteczek wlej śmietanę i włóż z powrotem do zamrażarki na dwie godziny.
cięcie jest lepsze w postaci zamrożonej.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Białe wino - 78   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Śmietana 35% - 337   kcal/100g
  • Śmietanka 40% - 362   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Kruche - 716   kcal/100g

Podobne przepisy