Ciasto Kremówka
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
włóż ciastka do torebki i posiekaj.
Dodaj do niego olej (powinien być ciepły). I wyłóż wysoką formę pergamonem. papierem, a następnie przenieś całą mieszaninę do formy i włóż do zamrażarki.
w mikserze ubij śmietanę, wino, sok z połowy cytryny, cukier puder, startą skórkę z pół cytryny.
na pokruszoną masę z ciasteczek wlej śmietanę i włóż z powrotem do zamrażarki na dwie godziny.
cięcie jest lepsze w postaci zamrożonej.
Dodaj do niego olej (powinien być ciepły). I wyłóż wysoką formę pergamonem. papierem, a następnie przenieś całą mieszaninę do formy i włóż do zamrażarki.
w mikserze ubij śmietanę, wino, sok z połowy cytryny, cukier puder, startą skórkę z pół cytryny.
na pokruszoną masę z ciasteczek wlej śmietanę i włóż z powrotem do zamrażarki na dwie godziny.
cięcie jest lepsze w postaci zamrożonej.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Kruche - 716 kcal/100g