mięso sojowe dla ukochanej osoby
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
zagotuj wodę, zanurz w niej mięso sojowe na 10-12 minut. następnie spuść wodę i pokrój mięso na małe kawałki i smaż na oleju roślinnym na złoty kolor, około 5-7 minut. Następnie dodaj drobno posiekaną cebulę i marchewkę do patelni. Mieszaj i smaż na średnim ogniu, aż marchewki będą miękkie. Następnie zmniejsz ogień, dodaj dwa ząbki czosnku, przepuszczone przez ekspres do czosnku, wymieszaj i smaż przez kolejną minutę na małym ogniu. Następnie dodaj sos sojowy, wymieszaj i smaż przez kolejną minutę, następnie sok z cytryny, wymieszaj i ponownie smaż przez minutę, a na koniec dodaj śliwki pokrojone w ćwiartki, dobrze wymieszaj, przykryj i wyłącz po 2 minutach. Jeść na zimno.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Soja suszona nie gotowana - 403 kcal/100g
- Soja gotowana - 130 kcal/100g
- Soja Mizo - 171 kcal/100g
- Soja kiełkowana surowa - 46 kcal/100g
- Mąka sojowa o pełnej zawartości tłuszczu - 421 kcal/100g
- Beztłuszczowa mąka sojowa - 326 kcal/100g
- Rafinowany olej sojowy - 899 kcal/100g
- Soja - 403 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g