okrągły chleb
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
najpierw przygotowałem ciasto, po prostu mieszając wszystkie składniki dla niej silikonową trzepaczką. Następnie mąka do ciasta i drożdże zostały przez nas wymieszane i ta mieszanina trafiła do miski z przygotowanym ciastem. Jest subtelność: suchej mieszanki w żadnym wypadku nie należy mieszać z ciastem na tym etapie. Musisz zostawić tak, jak jest, przykryć plastikową torbą na żywność i umieścić ją na godzinę w ciepłym miejscu. Tak zrobiłem, a potem zostawiłem ciasto na noc w lodówkach. Rano wcześnie wyjąłem ciasto z lodówki i zostawiłem na stole, aby ogrzało się do temperatury pokojowej. Po kilku minutach ugniatała w mieszarce do ciasta przy pierwszej prędkości, ponownie przykryła paczką i odstawiła na dwadzieścia minut.
wprowadziłem sól do ciasta i ugniatałem przez około dziesięć minut przy drugiej prędkości miksera do ciasta. Nawet po tym ciasto nadal przyklejało się do rąk, ale tak powinno być. Przeniosłem go do naoliwionej kastrblji i zostawiłem go na półtorej godziny, aby ponownie podszedł do paczki. Posypała czysty stół kuchenny cienką warstwą mąki i uformowała Bochenek ciasta, na którym wykonała boczny nacięcie. Zostawiłem go na godzinę, przykrywając tym razem czystym ręcznikiem. W piekarniku rozgrzanym do 250 C umieściłem bochenek do pieczenia przez siedemdziesiąt minut. Przez pierwszy kwadrans piekłem przy tej mocy, a następnie zmniejszyłem ciepło do 200 C. Gdzieś kwadrans przed gotowaniem przykryłem okrągły chleb specjalną folią do piekarników. Ach, jaki zwiewny i aromatyczny okazał się okrągły chleb, nawet nie spodziewałem się, że będę w stanie upiec go za pierwszym razem zgodnie z tak czasochłonnym przepisem kulinarnym. Ale okazało się, że okazało się po prostu wspaniałe!
wprowadziłem sól do ciasta i ugniatałem przez około dziesięć minut przy drugiej prędkości miksera do ciasta. Nawet po tym ciasto nadal przyklejało się do rąk, ale tak powinno być. Przeniosłem go do naoliwionej kastrblji i zostawiłem go na półtorej godziny, aby ponownie podszedł do paczki. Posypała czysty stół kuchenny cienką warstwą mąki i uformowała Bochenek ciasta, na którym wykonała boczny nacięcie. Zostawiłem go na godzinę, przykrywając tym razem czystym ręcznikiem. W piekarniku rozgrzanym do 250 C umieściłem bochenek do pieczenia przez siedemdziesiąt minut. Przez pierwszy kwadrans piekłem przy tej mocy, a następnie zmniejszyłem ciepło do 200 C. Gdzieś kwadrans przed gotowaniem przykryłem okrągły chleb specjalną folią do piekarników. Ach, jaki zwiewny i aromatyczny okazał się okrągły chleb, nawet nie spodziewałem się, że będę w stanie upiec go za pierwszym razem zgodnie z tak czasochłonnym przepisem kulinarnym. Ale okazało się, że okazało się po prostu wspaniałe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Woda mineralna - 0 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g