okrągły chleb

zdecydowanie powinieneś spróbować zrobić ten niesamowity chleb! Okrągły chleb to nie tylko pyszny dodatek do każdego posiłku,ale także dekoracja stołu i dzieło sztuki kucharskiej. Przekonałem się o tym, gdy mój przyjaciel poczęstował mnie okrągłym chlebem swojego przygotowania. Potem upiekłam go wielokrotnie i za każdym razem cieszyłam się jego smakiem i bardzo się cieszyłam, że dostałam ten kulinarny przepis.
KhalideAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 7 g
tłuszcze 2 % 1 g
węglowodany 83 % 40 g
195 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
najpierw przygotowałem ciasto, po prostu mieszając wszystkie składniki dla niej silikonową trzepaczką. Następnie mąka do ciasta i drożdże zostały przez nas wymieszane i ta mieszanina trafiła do miski z przygotowanym ciastem. Jest subtelność: suchej mieszanki w żadnym wypadku nie należy mieszać z ciastem na tym etapie. Musisz zostawić tak, jak jest, przykryć plastikową torbą na żywność i umieścić ją na godzinę w ciepłym miejscu. Tak zrobiłem, a potem zostawiłem ciasto na noc w lodówkach. Rano wcześnie wyjąłem ciasto z lodówki i zostawiłem na stole, aby ogrzało się do temperatury pokojowej. Po kilku minutach ugniatała w mieszarce do ciasta przy pierwszej prędkości, ponownie przykryła paczką i odstawiła na dwadzieścia minut.

wprowadziłem sól do ciasta i ugniatałem przez około dziesięć minut przy drugiej prędkości miksera do ciasta. Nawet po tym ciasto nadal przyklejało się do rąk, ale tak powinno być. Przeniosłem go do naoliwionej kastrblji i zostawiłem go na półtorej godziny, aby ponownie podszedł do paczki. Posypała czysty stół kuchenny cienką warstwą mąki i uformowała Bochenek ciasta, na którym wykonała boczny nacięcie. Zostawiłem go na godzinę, przykrywając tym razem czystym ręcznikiem. W piekarniku rozgrzanym do 250 C umieściłem bochenek do pieczenia przez siedemdziesiąt minut. Przez pierwszy kwadrans piekłem przy tej mocy, a następnie zmniejszyłem ciepło do 200 C. Gdzieś kwadrans przed gotowaniem przykryłem okrągły chleb specjalną folią do piekarników. Ach, jaki zwiewny i aromatyczny okazał się okrągły chleb, nawet nie spodziewałem się, że będę w stanie upiec go za pierwszym razem zgodnie z tak czasochłonnym przepisem kulinarnym. Ale okazało się, że okazało się po prostu wspaniałe!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Drożdże prasowane - 109   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Woda mineralna - 0   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy