ciastka ryżowe nadziewane grzybami
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
na początek posiekaj obrane marchewki i jabłka na puree w blenderze. Teraz bierzemy szklankę gotowanego ryżu, a także wlewamy do blendera, wlewamy szklankę czystej wody, 1 łyżkę oleju roślinnego, 3 łyżki sezamu. Wszystkie te składniki kredą, aż będą gładkie.
teraz z powstałej masy pieczemy cienkie ciasta wielkości dłoni. Teraz przygotowujemy nadzienie. Aby to zrobić, pokrój 8-10 pieczarek, 1 średnią marchewkę, połowę dużej cebuli. Wszystkie te składniki są dobrze smażone. Następnie rozprowadzamy około jednej łyżki powstałego nadzienia na każdą naszą tortillę ryżową i składamy ją na pół. Następnie rozprowadzamy gotową przekąskę na dużym naczyniu i podajemy na gorąco do stołu. Smacznego dla Ciebie i Twoich bliskich i przyjaciół!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Ryż - 344 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g