Rosyjska przekąska
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
dokładnie spłucz rybę pod bieżącą wodą, a następnie pokrój ją na małe kawałki, usuń kości, jeśli zobaczymy. Bierzemy głęboki rondel, zanurzamy w nim kawałki ryby, aby ściśle przylegały do siebie. Sól każdą warstwę ryby i posyp ziele angielskie. Kładziemy również liść laurowy. Gdy cała ryba znajdzie się na patelni, napełnij ją olejem roślinnym, aby całkowicie ją zamknąć. I dusić na małym ogniu przez co najmniej trzydzieści minut. Po wyłączeniu gazu i pozostawieniu ryby do ostygnięcia w oleju. Następnie kładziemy go na ruszcie lub w durszlaku i pozwalamy mu spłynąć. Pięknie układamy na naczyniu, posypujemy sokiem z cytryny i posypujemy marynowaną cebulą. Udekoruj świeżymi liśćmi pietruszki i koperku. Jedzenie jest świeże i bardzo smaczne.
marynowanie cebuli: pokrój cebulę na pół pierścienia i moczyć w occie przez godzinę.
marynowanie cebuli: pokrój cebulę na pół pierścienia i moczyć w occie przez godzinę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g