przystawka kuchni rosyjskiej

świetna tradycyjna przekąska według starego przepisu! Ta stara rosyjska przekąska, której przepis kulinarny znalazłem w jednym magazynie poświęconym kuchni rosyjskiej w ogóle, doskonale nadaje się do wódki, białego wina (i czerwonego również w zasadzie). Krótko mówiąc, dobrze urozmaica każdy świąteczny stół.
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 1 g
tłuszcze 43 % 6 g
węglowodany 50 % 7 g
84 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h
dokładnie spłucz rybę pod bieżącą wodą, a następnie pokrój ją na małe kawałki, usuń kości, jeśli zobaczymy. Bierzemy głęboki rondel, zanurzamy w nim kawałki ryby, aby ściśle przylegały do siebie. Sól każdą warstwę ryby i posyp ziele angielskie. Kładziemy również liść laurowy. Gdy cała ryba znajdzie się na patelni, napełnij ją olejem roślinnym, aby całkowicie ją zamknąć. I dusić na małym ogniu przez co najmniej trzydzieści minut. Po wyłączeniu gazu i pozostawieniu ryby do ostygnięcia w oleju. Następnie kładziemy go na ruszcie lub w durszlaku i pozwalamy mu spłynąć. Pięknie układamy na naczyniu, posypujemy sokiem z cytryny i posypujemy marynowaną cebulą. Udekoruj świeżymi liśćmi pietruszki i koperku. Jedzenie jest świeże i bardzo smaczne.
marynowanie cebuli: pokrój cebulę na pół pierścienia i moczyć w occie przez godzinę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy