szparagi po koreańsku
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
prawdziwe szparagi nie zawsze są dostępne, więc kupimy suszone półfabrykaty. Suszony produkt zamieniamy w soczysty i prawie smaczny za pomocą wrzącej wody. Zalej je szparagami na godzinę. Oczyść cebulę z łuski, pokrój ją na półpierścienie i usmaż na oleju roślinnym wraz z startą marchewką. Pikantność naszych szparagów da sos pieprzowy, zmiażdżony czosnek i sos sojowy, wszystkie sosy po 1 łyżce stołowej.
wyjmij szparagi z wody, wyciśnij trochę i wlej do sosu, wymieszaj i podawaj schłodzone.
jeśli nie masz sosu pieprzowego, każdy ostry sos będzie działał zgodnie z Twoimi upodobaniami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Szparagi białe - 14 kcal/100g