szparagi po koreańsku

wspaniała pikantna przekąska pasuje do każdego stołu! Jedna dziewczyna z naszego kursu wyszła za mąż w niezwykły sposób. W firmie było "według statystyk 9 facetów na 10 dziewcząt". Jeden z facetów-wysoki przystojny mężczyzna o atletycznej sylwetce był jak posmarowany miodem, dziewczyny wokół niego po prostu się roiły. A nasza dziewczyna, brzydka studentka, stała z boku i po prostu słuchała. Facet rozejrzał się po stole z prostym Studenckim jedzeniem, westchnął i powiedział, że bardzo lubi szparagi po koreańsku i żartobliwie zauważył, że gdyby któraś z dziewczyn umiała to ugotować, wyszłaby za mąż bez wahania. Co się stało dalej? Tak, nic specjalnego, nasz cichy jakby przypadkowo zauważył, że po prostu wie, jak gotować szparagi, jak lubi. I podczas gdy reszta wabiła gołymi kolanami, nakarmiła faceta. I wziął tak i ożenił się z nią naprawdę. Oferuję Ci również kulinarny przepis na proste szczęście.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 2 g
tłuszcze 27 % 6 g
węglowodany 64 % 14 g
80 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.

prawdziwe szparagi nie zawsze są dostępne, więc kupimy suszone półfabrykaty. Suszony produkt zamieniamy w soczysty i prawie smaczny za pomocą wrzącej wody. Zalej je szparagami na godzinę. Oczyść cebulę z łuski, pokrój ją na półpierścienie i usmaż na oleju roślinnym wraz z startą marchewką. Pikantność naszych szparagów da sos pieprzowy, zmiażdżony czosnek i sos sojowy, wszystkie sosy po 1 łyżce stołowej. 
wyjmij szparagi z wody, wyciśnij trochę i wlej do sosu, wymieszaj i podawaj schłodzone.
jeśli nie masz sosu pieprzowego, każdy ostry sos będzie działał zgodnie z Twoimi upodobaniami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Szparagi białe - 14   kcal/100g

Podobne przepisy