puree marchew czosnek

ulubione puree z marchwi dla wszystkich dzieci również przypadną do gustu Twojemu dziecku!
UO-ShuAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 1 g
tłuszcze 60 % 12 g
węglowodany 35 % 7 g
148 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 15 min

ten europejski przepis na puree z marchwi został stworzony z wyraźnie orientalnym akcentem. Myślę, że jeśli prześledzimy historię tego jedzenia, zabierze nas ono do Indii. Ale oczywiście wtedy będzie w nim niezmiernie więcej przypraw niż teraz. Oczywiście możemy użyć przecieru marchewkowego z mięsem, ale ogólnie jest wegetariański i ma na celu zapewnienie, że nie powinno być w pobliżu żadnego mięsa.
umyj marchewki i czosnek, obierz i włóż do wrzącej wody. Gotuj do miękkości. W międzyczasie pocieramy zerę w moździerzu. Chociaż teraz możesz kupić zero w proszku. Gotowaną marchewkę i czosnek wkładamy do blendera, dodajemy tam również kilka łyżek płynu, w którym gotowano wszystko i oliwę z oliwek. Ubijamy z małą prędkością, tłuczone ziemniaki powinny być szorstkie, aby nie były w nich tłuczone kawałki marchwi. Wlej sok z cytryny, przyprawy i bardzo drobno posiekaną kolendrę do gotowego puree. Wszystko dokładnie wymieszaj. Puree jest gotowe.
podawaj ze świeżą sałatką z papryki. Jeszcze lepiej z kotletami wieprzowymi lub smażoną rybą.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kurkuma - 325   kcal/100g
  • Zira - 112   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g

Podobne przepisy