Małosolny łosoś w koniaku

przepyszna ryba do ulubionych kanapek lub jako osobny przysmak. Miłośnicy lekko solonej czerwonej ryby z pewnością docenią ten przepis. Ryba okazuje się bardzo smaczna i delikatna. Gorąco polecam!
♥Nata╬♫Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 68 % 17 g
tłuszcze 20 % 5 g
węglowodany 12 % 3 g
130 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 D 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
oczyść rybę ze skóry i kości. Drobno posiekaj koperek i wymieszaj wszystkie składniki razem, przykryj rybą fele. Włóż rybę do pojemnika, przykryj folią spożywczą i pozostaw na 2 dni, obracając raz w tym czasie. Obierz gotową rybę z pozostałych przypraw, posiekaj i podawaj!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Łosoś na parze - 197   kcal/100g
  • Łosoś gotowany - 189   kcal/100g
  • Łosoś świeży - 140   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239   kcal/100g
  • Koniak - 239   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Biały pieprz - 0   kcal/100g

Podobne przepisy