skład / składniki
metoda gotowania
w dzienniku potraw dla elektrycznego parowca przeczytałem kulinarny przepis na parzonego okonia morskiego, którym tak bardzo chcę się podzielić ze wszystkimi. Powszechnie wiadomo, że jedzenie na parze jest bardzo zdrowe i pomaga w utracie wagi. Gotuję okonia morskiego na parze, umieszczając nierdzewny parowiec na dużym garnku, ale jeśli dom ma Elektryczny parowiec, możesz go użyć.
okoń morski najpierw czyści, a następnie kroi na małe plasterki. Obrany czosnek wcieram w czosnek; wkładam dwie łyżki miękkiej fasoli, wlewam olej roślinny i sos sojowy, dodaję cukier i sól i bardzo dokładnie wszystko zmielić na gładką masę. Aby to zrobić, możesz użyć siekacza lub zwykłego tłuczka do ziemniaków, który ma coś w kuchni. Pocieram plasterki okonia morskiego powstałą masą i kładę je na podwójnym bojlerze, który mieszam nad kotłem, jedną trzecią wypełnioną gorącą wodą. Przykrywam parowiec pokrywką. Sparowany okoń morski gotuje się na dużym ogniu. Sprawdzam gotowość, próbując małych kawałków ryb, a aromat pomaga w nawigacji. W tym samym czasie możesz ugotować ryż w drugiej komorze podwójnego kotła lub po prostu ugotować go w rondlu. Podaję parzonego okonia morskiego z ryżem obficie posypanym ziołami. Dla tych, którzy lubią jeść smacznie i nie szkodzić swojej sylwetce, ten przepis kulinarny jest tylko darem niebios.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Fasola suszona Biała surowa - 340 kcal/100g
- Fasola suszona Biała gotowana - 118 kcal/100g
- Fasola suszona czerwona surowa - 343 kcal/100g
- Fasola suszona czerwona gotowana - 118 kcal/100g
- Fasola konserwowana w sosie pomidorowym - 63 kcal/100g
- Suszona fasola mung nie gotowana - 340 kcal/100g
- Fasola mung kiełkowana na surowo - 350 kcal/100g
- Fasola czarna - 58 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Okoń morski - 79 kcal/100g