grzanki po japońsku

Prosty przepis na krakersy z niezwykłym składnikiem. Ten przepis jest prosty i dość szybki, ale co najważniejsze, jest bardzo oryginalny, twoi przyjaciele na pewno nie próbowali takich krakersów! Podaj taką przekąskę i przekonaj się!
matroskin foodAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 6 g
tłuszcze 15 % 10 g
węglowodany 75 % 49 g
248 kcal
IG: 41 / 0 / 59

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Kroimy chleb na małe" przyszłe & quot; krakersy o wymiarach 4x3 cm.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zaczynamy przygotowywać sos, którym smarujemy nasze krakersy. Dodaj 3 łyżki.l olej słonecznikowy.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj 1 łyżeczkę soli

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Nadszedł czas na główny składnik sosu, dodaj 9 łyżek sosu sojowego

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W międzyczasie gotuj nasze krakersy przez 5 minut z każdej strony w nagrzanym piekarniku do 200gr.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Taki końcowy wynik powinien się okazać.

pyszny i prosty przepis na krakersy ze składnikiem w postaci niezwykłego sosu sojowego. Takie krakersy są idealne jako przekąska do piwa lub innych "gorących" napojów. Możesz także świetnie się bawić z przyjaciółmi, "chrupać" w towarzystwie dobrej serii lub ciekawego filmu, oczywiście nie możesz umieścić tego dania na żadne wakacje, ale jako przystawka na wieczorne spotkania zawsze będzie dobrze pasować. Każdy chce zawsze spróbować czegoś nowego, oryginalnego, czego wcześniej nie próbowałeś, więc ten przepis idealnie pasuje do tych ram.

czasami naprawdę nie chcesz gotować czegoś wielkiego, stać przez długi czas przy kuchence i wydawać ogromną ilość składników do gotowania, w tym momencie proponuję użyć tego oryginalnego przepisu. Z pewnością każdy próbował domowych krakersów (krakersów) o smaku czosnku, soli lub kostki bulionowej. Ten przepis wyróżnia się oryginalnością.
dlaczego po japońsku, pytasz? Przepis ten opiera się na przygotowaniu sosu na bazie sosu sojowego, składnik ten nadaje niepowtarzalny słony smak z nutami pikanterii. Nawiasem mówiąc, dodanie soli można bezpiecznie zmniejszyć, do smaku, sam sos sojowy jest już słonecznikiem, ale lubię gotować w proporcjach w przepisie.

podczas gotowania należy zwrócić szczególną uwagę na fakt, że co 5 minut nasze" przyszłe "krakersy muszą być odwracane, będzie to klucz do przyjemnego" chrupania " i impregnacji naszych krakersów pachnącym i smacznym sosem, przy okazji przyjemny aromat będzie również obecny podczas gotowania. Domownicy myśleli nawet, że przywieźli jedzenie z japońskiej restauracji!

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Chleb"darnicki" - 206   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220   kcal/100g
  • Chleb pszenny z mąki razowej - 250   kcal/100g
  • Chleb żytni z obranej mąki - 189   kcal/100g
  • Chleb żytni z mąki tapetowej - 181   kcal/100g
  • Chleb z otrębów białkowych - 182   kcal/100g
  • Chleb pszenny białkowy - 242   kcal/100g
  • Chleb zbożowy - 231   kcal/100g
  • Chleb "doktorski" - 232   kcal/100g
  • Chleb"Orłowski" - 211   kcal/100g
  • Chleb "Ukraiński" - 213   kcal/100g
  • Bochenek prosty - 248   kcal/100g
  • Bochenek mąki najwyższej jakości - 265   kcal/100g
  • Bułki miejskie z mąki klasy i - 254   kcal/100g
  • Bułka miejska - 261   kcal/100g
  • Bułka maślana - 252   kcal/100g
  • Baranki proste - 336   kcal/100g
  • Chleb - 254   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g

Podobne przepisy