skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Kroimy chleb na małe" przyszłe & quot; krakersy o wymiarach 4x3 cm.
Krok 2:
Zaczynamy przygotowywać sos, którym smarujemy nasze krakersy. Dodaj 3 łyżki.l olej słonecznikowy.
Krok 3:
Dodaj 1 łyżeczkę soli
Krok 4:
Nadszedł czas na główny składnik sosu, dodaj 9 łyżek sosu sojowego
Krok 5:
W międzyczasie gotuj nasze krakersy przez 5 minut z każdej strony w nagrzanym piekarniku do 200gr.
Krok 6:
Taki końcowy wynik powinien się okazać.
pyszny i prosty przepis na krakersy ze składnikiem w postaci niezwykłego sosu sojowego. Takie krakersy są idealne jako przekąska do piwa lub innych "gorących" napojów. Możesz także świetnie się bawić z przyjaciółmi, "chrupać" w towarzystwie dobrej serii lub ciekawego filmu, oczywiście nie możesz umieścić tego dania na żadne wakacje, ale jako przystawka na wieczorne spotkania zawsze będzie dobrze pasować. Każdy chce zawsze spróbować czegoś nowego, oryginalnego, czego wcześniej nie próbowałeś, więc ten przepis idealnie pasuje do tych ram.
czasami naprawdę nie chcesz gotować czegoś wielkiego, stać przez długi czas przy kuchence i wydawać ogromną ilość składników do gotowania, w tym momencie proponuję użyć tego oryginalnego przepisu. Z pewnością każdy próbował domowych krakersów (krakersów) o smaku czosnku, soli lub kostki bulionowej. Ten przepis wyróżnia się oryginalnością.
dlaczego po japońsku, pytasz? Przepis ten opiera się na przygotowaniu sosu na bazie sosu sojowego, składnik ten nadaje niepowtarzalny słony smak z nutami pikanterii. Nawiasem mówiąc, dodanie soli można bezpiecznie zmniejszyć, do smaku, sam sos sojowy jest już słonecznikiem, ale lubię gotować w proporcjach w przepisie.
podczas gotowania należy zwrócić szczególną uwagę na fakt, że co 5 minut nasze" przyszłe "krakersy muszą być odwracane, będzie to klucz do przyjemnego" chrupania " i impregnacji naszych krakersów pachnącym i smacznym sosem, przy okazji przyjemny aromat będzie również obecny podczas gotowania. Domownicy myśleli nawet, że przywieźli jedzenie z japońskiej restauracji!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Chleb"darnicki" - 206 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220 kcal/100g
- Chleb pszenny z mąki razowej - 250 kcal/100g
- Chleb żytni z obranej mąki - 189 kcal/100g
- Chleb żytni z mąki tapetowej - 181 kcal/100g
- Chleb z otrębów białkowych - 182 kcal/100g
- Chleb pszenny białkowy - 242 kcal/100g
- Chleb zbożowy - 231 kcal/100g
- Chleb "doktorski" - 232 kcal/100g
- Chleb"Orłowski" - 211 kcal/100g
- Chleb "Ukraiński" - 213 kcal/100g
- Bochenek prosty - 248 kcal/100g
- Bochenek mąki najwyższej jakości - 265 kcal/100g
- Bułki miejskie z mąki klasy i - 254 kcal/100g
- Bułka miejska - 261 kcal/100g
- Bułka maślana - 252 kcal/100g
- Baranki proste - 336 kcal/100g
- Chleb - 254 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g