ciasto cheburek proste na wodzie z mąką i solą

ciasto na proste chebureki z minimalną ilością składników! Wielu powie, że cheburekov nie jadł smaczniejszego niż w chebureknoy, że takie ciasta nie działają w domu. Chociaż ci sami ludzie powiedzą, z czego wykonane są te wypieki, trzeba się tylko domyślać. Niemniej jednak w czeburkach myślą nie tylko o Smaku czeburków i zapotrzebowaniu na te wypieki, ale także o oszczędzaniu produktów do ich przygotowania. W rzeczywistości skład składników do gotowania cheburek jest bardzo prosty i składa się tylko z trzech produktów, a wynik: ciasto okaże się jak na cheburek w cheburek.
SnezhanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 8 g
tłuszcze 2 % 1 g
węglowodany 84 % 47 g
230 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

przepisy na ciasto dla cheburek istnieje wiele różnych. Podstawa jest zawsze jedna. To woda, sól i mąka. W większości cheburchny używają tego konkretnego przepisu. Po pierwsze, jest to minimum tanich produktów, a po drugie, te składniki wystarczą, aby przygotować ciasto, które da pyszne chrupiące szampańskie czebureki, które trudno odmówić i są poszukiwane przez klientów.
aby przygotować ciasto czeburskie, wlej przesianą mąkę do głębokiej miski. Dodaj sól i wlej zimną czystą wodę. Zagnieść ciasto. Zagnieść elastyczne ciasto. Jeśli potrzebujesz więcej mąki Plus do określonej ilości, dodaj trochę, aby ciasto było ciasne. Sekretem udanego ciasta cheburch jest jego ekspozycja na zimno. Ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki, przygotowując mięso mielone do nadzienia. Idealnie pozostaw ciasto w lodówce na noc, wtedy na czeburekach z takiego ciasta będzie znacznie więcej bąbelków.
aby ciasta nie wchłaniały dużo oleju podczas smażenia i nie były zbyt tłuste w smaku, możesz dodać kilka łyżek oleju roślinnego do składu składników podczas przygotowywania ciasta. Oprócz tego, że ciasta nie będą tłuste, ciasto okaże się bardziej elastyczne i przyjemne w pracy.
do składu składników ciasta cheburek dodaje się również kilka łyżek wódki. Wódka zapobiega również nadmiernemu wchłanianiu ciast podczas smażenia oleju roślinnego z patelni.
ciasto i nadzienie są gotowe, formujemy placki i smażymy je na gorącym tłuszczu lub oleju na patelni.
miłej herbaty!

przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy