Roladki z grzybami Enoki

niezwykły smak grzybów Enoki. Szybko i smacznie! Enoki są bardzo często używane w kuchni azjatyckiej. Istnieje wiele opcji gotowania takich bułek, dostosowałem przepis do mojego gustu. Wypróbuj i zaskocz swoich gości i domowników. Smacznego!
Nat KaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 8 g
92 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 D 16 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie produkty. Ten przepis można przygotować z dowolnym mięsem-wieprzowiną, wołowiną, jagnięciną. Gotowałam z wszelkiego rodzaju mięsami. Najlepiej smakuje mi z wieprzowiną. Bekon weź surowy i więcej mięsa!))) Lepiej wziąć wino deserowe. W tym momencie miałem tylko grzane wino. Jeśli nie masz deseru, weź zwykły czerwony i dodaj do niego cukier lub syrop klonowy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wymieszaj wszystkie płynne składniki. Zetrzyj czosnek na drobnej tarce i dodaj do marynaty. Jeśli nie masz wina deserowego, ale wino z cukrem, upewnij się, że cukier całkowicie rozpuści się w winie! Zanurz boczek w marynacie i dobrze wymieszaj. Jeśli masz mięso w kawałku, pokrój je na talerze o grubości 5 mm. Kupuję od razu pokrojone. Okazuje się, że jest wygodniejszy i piękniejszy. Pozostaw na 20 minut do marynowania.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Odetnij część podstawową. Rozłóż Enoki na kwiatostany. Umieść je w misce z osoloną wodą. Przez 10 minut. Odbywa się to, aby Enoki były jeszcze bardziej chrupiące. Po określonym czasie wrzuć mięso do durszlaka i pozwól wodzie dobrze spłynąć.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Teraz zacznijmy od montażu rolek. Kładziemy talerz mięsa na desce i kładziemy kilka gałązek grzybów, jak pokazano na zdjęciu. Owinąć rolkę nieco po przekątnej, aby widoczne były tylko wierzchołki grzybów. Zrób resztę bułek.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Na gorącej patelni bez oleju usmaż bułki ze wszystkich stron.

jeśli zobaczysz takie grzyby w sklepie, nie przechodź! Spróbuj ugotować je zgodnie z tym przepisem, a zaczniesz je regularnie kupować.
Enoki nie mają wyraźnego smaku i aromatu,ale ugotowane są bardzo zabawne!))) A marynata na bazie wina nadaje mięsu bardzo oryginalny smak ypikant.
smaż bułki na średnim ogniu, ale nie przykrywaj pokrywką, aby były smażone, a nie duszone. Lepiej często je odwracaj.
jeśli lubisz pikantne, dodaj drobno posiekane chili do marynaty i marynuj mięso przez 10 minut dłużej.
podawaj je na stole porcjami lub razem z nożami stołowymi, ponieważ grzyby są trochę włókniste.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Boczek gotowany - 447   kcal/100g
  • Wina deserowe - 172   kcal/100g
  • Wina półdziorne - 140   kcal/100g
  • Wina są półsłodkie - 88   kcal/100g
  • Wina słodkie - 100   kcal/100g
  • Wino deserowe - 88   kcal/100g
  • Grzyby drzewne - 91   kcal/100g

Podobne przepisy