skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie produkty. Ten przepis można przygotować z dowolnym mięsem-wieprzowiną, wołowiną, jagnięciną. Gotowałam z wszelkiego rodzaju mięsami. Najlepiej smakuje mi z wieprzowiną. Bekon weź surowy i więcej mięsa!))) Lepiej wziąć wino deserowe. W tym momencie miałem tylko grzane wino. Jeśli nie masz deseru, weź zwykły czerwony i dodaj do niego cukier lub syrop klonowy.
Krok 2:
Wymieszaj wszystkie płynne składniki. Zetrzyj czosnek na drobnej tarce i dodaj do marynaty. Jeśli nie masz wina deserowego, ale wino z cukrem, upewnij się, że cukier całkowicie rozpuści się w winie! Zanurz boczek w marynacie i dobrze wymieszaj. Jeśli masz mięso w kawałku, pokrój je na talerze o grubości 5 mm. Kupuję od razu pokrojone. Okazuje się, że jest wygodniejszy i piękniejszy. Pozostaw na 20 minut do marynowania.
Krok 3:
Odetnij część podstawową. Rozłóż Enoki na kwiatostany. Umieść je w misce z osoloną wodą. Przez 10 minut. Odbywa się to, aby Enoki były jeszcze bardziej chrupiące. Po określonym czasie wrzuć mięso do durszlaka i pozwól wodzie dobrze spłynąć.
Krok 4:
Teraz zacznijmy od montażu rolek. Kładziemy talerz mięsa na desce i kładziemy kilka gałązek grzybów, jak pokazano na zdjęciu. Owinąć rolkę nieco po przekątnej, aby widoczne były tylko wierzchołki grzybów. Zrób resztę bułek.
Krok 5:
Na gorącej patelni bez oleju usmaż bułki ze wszystkich stron.
jeśli zobaczysz takie grzyby w sklepie, nie przechodź! Spróbuj ugotować je zgodnie z tym przepisem, a zaczniesz je regularnie kupować.
Enoki nie mają wyraźnego smaku i aromatu,ale ugotowane są bardzo zabawne!))) A marynata na bazie wina nadaje mięsu bardzo oryginalny smak ypikant.
smaż bułki na średnim ogniu, ale nie przykrywaj pokrywką, aby były smażone, a nie duszone. Lepiej często je odwracaj.
jeśli lubisz pikantne, dodaj drobno posiekane chili do marynaty i marynuj mięso przez 10 minut dłużej.
podawaj je na stole porcjami lub razem z nożami stołowymi, ponieważ grzyby są trochę włókniste.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Wina deserowe - 172 kcal/100g
- Wina półdziorne - 140 kcal/100g
- Wina są półsłodkie - 88 kcal/100g
- Wina słodkie - 100 kcal/100g
- Wino deserowe - 88 kcal/100g
- Grzyby drzewne - 91 kcal/100g