ciasto w kształcie serca bez kokilek

idealnie równe ciasto w kształcie serca bez specjalnego kształtu! Prosty sposób! Tutaj ciasto jest zbierane na przykładzie ciasta & quot; Pijana wiśnia & quot;. Ale możesz zrobić dowolne inne ciasto, na przykład używając okrągłych i kwadratowych ciast waflowych i skondensowanego mleka.
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 6 g
tłuszcze 8 % 5 g
węglowodany 83 % 52 g
207 kcal
IG: 38 / 62 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jeśli nie ma gotowych ciast, to dzień przed przygotowaniem ciasta musisz upiec dwa herbatniki za pomocą okrągłego kształtu o średnicy 22 cm i prostokątnego kształtu. Jeśli jedno ciasto okazało się nieco wyższe niż drugie, można je wyrównać podczas montażu ciasta.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój okrągły biszkopt w poprzek na 2 równe części. Zmierz odciętą połowę ciasta od krawędzi do krawędzi linijką, powinna wynosić 21 cm.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Z prostokątnego herbatnika musisz zrobić kwadrat o boku 21 cm, aby to zrobić, użyj linijki, aby obrysować żądaną długość w kilku częściach ciasta i odciąć boczną krawędź herbatnika. Następnie zmierz drugą stronę i odetnij, aby ostatecznie uzyskać kwadrat o równych bokach.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Kwadrat z dwoma ściętymi bokami Obróć w górę. Boki, w których nie ma cięcia, powinny znajdować się na dole. Następnie przymocuj dwa półokrągłe herbatniki do wyciętych boków kwadratu-dostajesz serce!

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój każdą część na 2 ciasta i zacznij składać ciasto.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Lekko namocz ciasta w syropie.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Posmaruj dwa półokrągłe i jedno kwadratowe ciasto kremem i wiśniami.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Pozostałą część prostokątnego biszkoptu pociąć na paski o grubości 1 cm.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Ułóż paski na kwadratowym cieście posmarowanym kremem. Wyrównaj wszystko kremem.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Przykryj wszystko pozostałymi ciastami i dociśnij. Ułóż ciasto w kształcie serca tak, jak powinno idealnie leżeć.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Aby połączyć wszystkie części, posmaruj boki kremówką czekoladową.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Polej wszystko lukrem czekoladowym. Smacznego!

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Szczęśliwych Walentynek! Miłość i szczęście dla wszystkich!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wiśnia kwaśna - 52   kcal/100g
  • Wiśnia słodka - 64   kcal/100g
  • Wiśnia suszona - 292   kcal/100g
  • Wiśnia konserwowa - 61   kcal/100g
  • Ciastka biszkoptowe - 258   kcal/100g
  • Krem maślany - 315   kcal/100g

Podobne przepisy