skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jeśli nie ma gotowych ciast, to dzień przed przygotowaniem ciasta musisz upiec dwa herbatniki za pomocą okrągłego kształtu o średnicy 22 cm i prostokątnego kształtu. Jeśli jedno ciasto okazało się nieco wyższe niż drugie, można je wyrównać podczas montażu ciasta.
Krok 2:
Pokrój okrągły biszkopt w poprzek na 2 równe części. Zmierz odciętą połowę ciasta od krawędzi do krawędzi linijką, powinna wynosić 21 cm.
Krok 3:
Z prostokątnego herbatnika musisz zrobić kwadrat o boku 21 cm, aby to zrobić, użyj linijki, aby obrysować żądaną długość w kilku częściach ciasta i odciąć boczną krawędź herbatnika. Następnie zmierz drugą stronę i odetnij, aby ostatecznie uzyskać kwadrat o równych bokach.
Krok 4:
Kwadrat z dwoma ściętymi bokami Obróć w górę. Boki, w których nie ma cięcia, powinny znajdować się na dole. Następnie przymocuj dwa półokrągłe herbatniki do wyciętych boków kwadratu-dostajesz serce!
Krok 5:
Pokrój każdą część na 2 ciasta i zacznij składać ciasto.
Krok 6:
Lekko namocz ciasta w syropie.
Krok 7:
Posmaruj dwa półokrągłe i jedno kwadratowe ciasto kremem i wiśniami.
Krok 8:
Pozostałą część prostokątnego biszkoptu pociąć na paski o grubości 1 cm.
Krok 9:
Ułóż paski na kwadratowym cieście posmarowanym kremem. Wyrównaj wszystko kremem.
Krok 10:
Przykryj wszystko pozostałymi ciastami i dociśnij. Ułóż ciasto w kształcie serca tak, jak powinno idealnie leżeć.
Krok 11:
Aby połączyć wszystkie części, posmaruj boki kremówką czekoladową.
Krok 12:
Polej wszystko lukrem czekoladowym. Smacznego!
Krok 13:
Szczęśliwych Walentynek! Miłość i szczęście dla wszystkich!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wiśnia kwaśna - 52 kcal/100g
- Wiśnia słodka - 64 kcal/100g
- Wiśnia suszona - 292 kcal/100g
- Wiśnia konserwowa - 61 kcal/100g
- Ciastka biszkoptowe - 258 kcal/100g
- Krem maślany - 315 kcal/100g