skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie niezbędne produkty.
Krok 2:
Cienko pokrój kapustę.
Krok 3:
Gotuj ryż do połowy ugotowany.
Krok 4:
Zetrzyj marchewki.
Krok 5:
Pokrój paprykę na niezbyt duże kawałki.
Krok 6:
Drobno posiekaj warzywa nożem.
Krok 7:
Pokrój cebulę w kostkę.
Krok 8:
Dodaj śmietanę do startych pomidorów.
Krok 9:
Cebulę razem z marchewką lekko podsmażyć.
Krok 10:
Przekręć mięso w maszynce do mięsa i wymieszaj z ryżem.
Krok 11:
Kapustę wymieszać z cebulą, marchewką, kolendrą i papryką. Nie zapomnij o smaku soli.
Krok 12:
Weź formę, posmaruj olejem roślinnym, połóż połowę przygotowanych warzyw pierwszą warstwą. Następnie równomiernie rozprowadź mięso mielone z ryżem.
Krok 13:
Przykryj warstwę mięsa pozostałymi warzywami i polej startymi pomidorami ze śmietaną. Zamknij pokrywkę i włóż do piekarnika nagrzanego do 200°C i piecz przez około 45 minut.
Krok 14:
Gdy gołąbki będą gotowe, wyjmij je z piekarnika, pokrój na kawałki i podawaj. Danie okazało się bardzo smaczne i pachnące. Można go doskonale uzupełnić pikantnymi przyprawami. Smacznego!
bardzo prosty przepis. Szybko się gotuje i okazuje się bardzo smaczne i satysfakcjonujące danie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g