gryka z rybą w doniczkach
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
ugotuj kaszę gryczaną, usmaż cebulę na patelni na niewielkiej ilości oleju roślinnego (1 łyżka stołowa), dodaj koncentrat pomidorowy do cebuli, wymieszaj kaszę gryczaną w doniczkach, połóż pokrojoną rybę na wierzchu, a następnie ułóż cebulę na wierzchu ryby. Jogurt rozcieńczyć solą i przyprawami, wymieszać z około 1 łyżką wody, wlać do garnków, w razie potrzeby dodać wodę do garnków
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny "Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Mintaj gotowany - 79 kcal/100g
- Mintaj świeży - 72 kcal/100g
- Kasza gryczana (całe ziarno) - 335 kcal/100g
- Ciemna mąka gryczana - 333 kcal/100g
- Jasna mąka gryczana - 347 kcal/100g
- Kasza gryczana gotowana - 163 kcal/100g
- Gryka - 313 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g