surowe bułki
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Namocz kaszę gryczaną przez noc. Możesz go wykiełkować.
Krok 2:
Zetrzyj surową marchewkę na drobnej tarce.
Krok 3:
Wymieszaj kaszę gryczaną i marchewkę i zmiksuj tę masę w blenderze. Skrop trochę olejem, jeszcze raz dobrze wymieszaj.
Krok 4:
Połóż nadzienie na nori i zwiń w bułki. Możesz użyć ogórka, papryki lub awokado, krojąc je w paski i umieszczając na środku. A także takie bułki dobrze komponują się z sezamem. Nie tnij gotowych bułek od razu, ale przykryj je folią spożywczą, wstaw do lodówki na godzinę, aby nori trochę zmiękło. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kasza gryczana (całe ziarno) - 335 kcal/100g
- Ciemna mąka gryczana - 333 kcal/100g
- Jasna mąka gryczana - 347 kcal/100g
- Kasza gryczana gotowana - 163 kcal/100g
- Gryka - 313 kcal/100g
- Nori - 3 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g