pasta z bakłażana
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
pokrój bakłażany na pół i piecz w piekarniku w niskiej temperaturze (150 stopni) 30-40 min.
obierz marchewki i gotuj do miękkości. Zmiel bakłażana i marchewkę w blenderze z pomidorem, jabłkiem, ziołami, solą i olejem (do smaku).
obierz marchewki i gotuj do miękkości. Zmiel bakłażana i marchewkę w blenderze z pomidorem, jabłkiem, ziołami, solą i olejem (do smaku).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g