skład / składniki
gotowanie krok po kroku
serca opłucz pod wodą, Wyczyść, osusz na ręczniku papierowym.
przeciąć każde serce na pół.
umieść serca na patelni z olejem roślinnym, Posol je, pieprz, smaż na dużym ogniu.
po lekkim usmażeniu serc zmniejsz ogień, wlej 3 łyżki wody, gotuj pod przykryciem przez 10 minut.
zetrzyj marchewki na grubej tarce, drobno posiekaj cebulę. Przenieś warzywa na patelnię do serc. Dusić przez 5-7 minut.
cukinię pokroić na małe kawałki.
włóż cukinię na patelnię do głównego dania, dodaj trochę więcej wody, dodaj ogień i doprowadź wszystko do gotowości na dużym ogniu.
na koniec dodaj drobno posiekany czosnek.
w osobnym garnku z wrzącą osoloną lekko wodą ułożyć podzieloną na różyczki kapustę brokułową i gotować przez 5 minut.
przed podaniem wymieszaj brokuły z sercami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g