makaron cooksy z pieczonymi warzywami
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
połowa cooksy gotuje się praktycznie samodzielnie przy minimalnym zaangażowaniu w piekarnik.
1. Wkładamy wodę do makaronu cooksi. W gotowanej i osolonej wodzie gotują tylko 2 (!!!) chwila. Jest bardzo szybki, więc dla wielu gospodyń domowych, zwłaszcza z dziećmi, jest wygodny.
2. Podczas gdy woda gotuje się dla Kuksu, przełączamy się na warzywa. Wszystko myjemy, myjemy, kroimy w pierścienie. Układamy warstwy w rękawie do pieczenia (cebula, pomidory lepiej na górze), trochę solimy każdą warstwę, kładziemy ząbki czosnku, dodajemy zioła. Zawiązujemy rękaw i wkładamy do piekarnika na 170-180 na 30-40 minut.
3. Gotuj kuksę, wlej oliwę z oliwek.
4. Wymieszaj makaron Kuksu z pieczonymi warzywami i udekoruj ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Makaron - 135 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g