wątróbka drobiowa pod serem
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
wątróbkę drobiową opłucz, dopraw solą i pieprzem.
zwinąć wątróbkę drobiową w mące i usmażyć na patelni na oleju roślinnym.
obierz cebulę, pokrój w półpierścienie i smaż osobno.
połóż smażoną cebulę na wątróbce drobiowej.
wlać cebulę i wątrobę kwaśną śmietaną, zmniejszyć ogień, przykryć i pozostawić do duszenia na 10-15 minut.
zetrzyj ser, wlej na wątrobę, przykryj patelnię pokrywką.
gdy ser się stopi ogień wyłączyć.
zwinąć wątróbkę drobiową w mące i usmażyć na patelni na oleju roślinnym.
obierz cebulę, pokrój w półpierścienie i smaż osobno.
połóż smażoną cebulę na wątróbce drobiowej.
wlać cebulę i wątrobę kwaśną śmietaną, zmniejszyć ogień, przykryć i pozostawić do duszenia na 10-15 minut.
zetrzyj ser, wlej na wątrobę, przykryj patelnię pokrywką.
gdy ser się stopi ogień wyłączyć.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g